Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
arturmuzalewski
|
Tytuł: [e39] nie daje uruchomić się radia Napisane: 13 października 2013, 11:59 |
|
 |
Poszukaj zanim zapytasz |
|
Witam / Jestem tu nowy wiec wybaczcie jeśli zrobiłem coś nie tak od samego początku.
Ale do sedna-od niedawna posiadam e39 523i z 97 roku a mój problem to nie działające radio.Po przekręceniu kluczyka na wyświetaczu radia widzę godzinę (którą mogę swobodnie przestawiac) natomiast nic poza tym nie mogę zrobić. Przyciski nie reagują kompletnie na nic.Moge przyciskać,naciskać,kręcić i straszyć a radio jak wyświetla godzinę tak wyświetla. Podpowedzcie co to może być i gdzie szukać przyczyny. Kombinowałem,żeby kupić drugie używane radio ale może to jakaś blachostka
Serdecznie proszę - pomóżcie
Artur
|
|
Góra |
|
 |
Szczurek1986
|
Tytuł: Re: [e39] nie daje uruchomić się radia Napisane: 13 października 2013, 19:23 |
|
 |
Uzależniony od forum :) |
 |
Wiek: 38 Posty: 23155 Lokalizacja: Łódź Moje BMW: E36&E46&F30 Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
|
Przede wszystkim jakie to radio ? Pewnie fabryczne ale jaki model...
Radio nie ma jakiegoś kodu ?
|
|
Góra |
|
 |
arturmuzalewski
|
Tytuł: Re: [e39] nie daje uruchomić się radia Napisane: 13 października 2013, 20:12 |
|
 |
|
taaa radio fabryczne z kaseciakiem pod klapka,niestety nie wiem co to za model nie wiem bo nie wygrzebałem go jeszcze a co do kodu to nie ma możliwości wpisania takowego gdyż nie reaguje żaden klawisz ani gałka,jedyne co da sie zrobić to ustawić zegar
|
|
Góra |
|
 |
Tomasz73
|
Tytuł: Re: [e39] nie daje uruchomić się radia Napisane: 13 października 2013, 20:47 |
|
 |
Pierwsze kroki |
 |
Wiek: 52 Posty: 47 Lokalizacja: Zgierz Moje BMW: E39 Kod silnika: M 52 Garaż: E36 1.8is
|
a gałka (potencjometr)klika przy wciskaniu??
|
|
Góra |
|
 |
arturmuzalewski
|
Tytuł: Re: [e39] nie daje uruchomić się radia Napisane: 15 października 2013, 13:12 |
|
 |
|
poklikałem intensywnie gałką potencjometru i .... zagadało/zagrało ale na wyświetlaczu pozostała ciemność. Reaguje na zmiane AM/FM na scan ale nic nie widać.Zdaje się,że to wina samego radia
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|