Siema z racji że na necie jako w pl nie ma dużo artykułów na temat radyjek na androidzie napisze pare pierdołek w tym temacie
Eonon d5150f
Cena w polsce (jeśli wogole znajdziesz ten model) ok 2000-2500zł na allegro czesto sprzedaja jakies inne chinskie radia o tragicznych parametrach... tutaj mamy:
Quad core 4x 1.6 Coratex A9
DDR3 1 GB RAM
16 GB PAMIECI
ANDROID 4.4.4
rozdzielczość 800x480 - nie za specjalnie to wygląda na parametrach ale w rzeczywistości jest ok
Moje radio zamówiłem prosto od producenta z HonKongu, nadrobiło trochę km ponieważ chciałem zaoszczędzić parę monet... bo po co płacić cło i 300 zł za wysyłkę, radio zamówiłem do Angli - koszt 1380zł szło około 5 dni roboczych, z Angli kurierem do polski 3 dni robocze koszt 110 zł
Łącznie 1490zł
Sporo się oczytałem o tym radiu zanim go zamówiłem, jednak 3/4 opini które czytałem to bzdura
Radio przyszło do mnie mega dobrze opakowane, po otworzeniu jednak nie ujrzałem ani loga, ani modelu, ani firmy... DVD CAR PLAYER i za laminowane pudełko w którym znajdowała się ofoliowana i otulona syntetycznymi gąbkami nawigacja i kable.
Przejdźmy do rzeczy, kasa w sumie nie głupia zaoszczędziłem minimum 500 zł, ale jak samo radio...
Podłączenie banalnie proste dosłownie PLUG&PLAY wszystko pasuje, wystarczy wyjać stare radio wywalić srodkowy schowek kimatronik przerzucić na doł - najlepiej go wkleić jeśli nie chcemy kupować nowego pod navi.
Kable 0 problemu, sterowanie w kierownicy działa od razu, nic nie trzeba ustawiać, jedyne co to trzeba przeciągnąć antene gps: schowkiem dołem, za słupkiem najlepiej pod samą szybe.
Kamera cofania - tutaj chwile zabawy z ciągnięciem kabli i wpięciem pod revers in (pomarańczowy), wejścia usb przerzucone do schowka wszystko działa, nic tylko testować dalej.
KRÓTKO + i -
+Gra o niebo lepiej niż buissnes cd a nawet professional cd, czysty dźwięk, podbicie loudness korektor który pozwoli nam sobie dodatkowo wyciągnąć dźwięki.
+ Pełna możliwość personalizacji pod swoje gusta
+ Masa ustawień
+ Nic się nie zawiesza, nic się nie muli, nawigacja odpalona, muzyka gra, wrzucasz wsteczny radio od razu przełącza się na kamerę, nic się nie przytnie.
+ Dobra reakcja na dotyk
+ Banalnie prosty montaż
+ Mocna antena GPS działa bez zarzutu
+ Idealne dopasowanie, jak ori
+ Możliwość dopasowania koloru podświetlenia według gustu - da sie ustawić identyczny jak ori
+ Łączenie telefonu z radiem przez bluetooth
+ Odtwarzanie płyt dvd etc.
MINUSY-
- Brak wsparcia dla modemów 3g/4g Ustawienia Apn są po prostu zablokowane wiec podłączenie modemu nic nie daje ponieważ nie da sie skonfigurować radia aby odbierało internet z modemu - sytuacja uratowana przenośnym routerem - działa zarówno przez usb jak i przez wifi.
- Tragiczny odbiór radia, kombinowane na milion sposobów nawet radio MARYJA trzeszczy
- Brak polskiego jezyka
Ogólnie jestem zadowolony, kupił bym to radio 2 raz - szczerze polecam !
Jeśli ktoś sie zastanawia nad takim radiem i ma jakieś pytania piszcie