@cursor nie do końca ma rację

W opcji HiFi sygnał transmitowany jest do wzmacniacza bez jakiegokolwiek kodowania. Jest to najłatwiejszy system do modernizacji. System Business ma sygnał z podbitymi niskimi, wysokimi i loudnesem na max, a Logic7 i Individual mają sygnał przesyłany cyfrowo.
Żeby nie było za łatwo wzmacniacz ma wejścia zbalansowane co wymaga wzmacniacza o takim samym wejściu.
Suby oryginalnie są pod fotelami.
Wzmacniacz 6-cio kanałowy.
W wersji HiFi suby są 2 Ohm'owe i nie da się wrzucić tych lepszych z opcji Logic7 bo one są 4 Ohm'owe i oryginalny wzmacniacz nimi nie zagra.
Dodatkowym kłopotem jest wtyczka przy wzmacniaczu która ma ok. 20 kabelków. Ja przejściówkę ściągałem z USA ale to koszt 400 PLN.
Opcji jest wiele, wszystkie opisane.
W USA standard to wymiana wzmacniacza na (najczęściej) JL Audio 600/6, dedykowana wtyczka, podmiana subów i głośników w drzwiach.
Ja na razie nie zmieniłem subów ale słucham muzyki, która nie musi 'walić' basem a jakościowo na razie jest OK.
Jest opinia, że suby z Logic7 zasilone wzmacniaczem 150W/kanał nie potrzebują podmiany

Koszt:
wtyczka - 400
wzmak 5 kanałów - 550
głośniki przód - dedykowane Focal - 1000 ale są tańsze.
Plusem tego rozwiązania jest to, że ja te komponenty demontuję w 1h a wiązki nie są uszkodzone.