Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
frondside
|
Tytuł: E39 Samopoziomowanie światel Napisane: 3 lipca 2016, 16:43 |
|
 |
Pierwsze kroki |
|
Witam. Po włączeniu świateł promień światła ustawia się samoczynnie. Nie posiadam xenonów ani spryskow. Czy jest to wymagane samopoziomowanie do xenonow? Pytam bo chciałbym wiedzieć czy wystarczy dołożyć tylko spryski i wstawić xenon
|
|
Góra |
|
 |
mr18
|
Tytuł: Re: E39 Samopoziomowanie światel Napisane: 3 lipca 2016, 17:53 |
|
 |
Częsty bywalec |
 |
|
Spryskiwacze jak i układ samo-poziomowania są wymagane przez prawo krajowe jak i UE. Po włączeniu świateł masz test silniczków. Samo-poziomowanie to świetna sprawa przy ksenonach. Bez tego będziesz oślepiał.
|
 |
frondside
|
Tytuł: Re: E39 Samopoziomowanie światel Napisane: 3 lipca 2016, 18:00 |
|
 |
Pierwsze kroki |
|
Czyli silniczek jest to Czujnik i przewód pod ten silniczek?
|
|
Góra |
|
 |
mr18
|
Tytuł: Re: E39 Samopoziomowanie światel Napisane: 3 lipca 2016, 18:07 |
|
 |
Częsty bywalec |
 |
|
Każda lampa ma silniczek i przewody idące do modułu LCM. Masz przecież pokrętło do sterowania wysokością świateł. Badałem sprawę w e46, więc w e39 będzie tak samo. Od czujnika na wahaczu przednim i tylnym idzie wiązka do modułu świateł. Wg schematu e39 ma jakiś moduł dodatkowy (A53), który steruje auto-poziomowaniem. Przynajmniej WDS tak mówi. Te elementy będziesz musiał sobie skompletować, podłączyć i zakodować.
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|