Witajcie
Chciałbym wymienić głośniki jak i radio w mojej Bunii, ale jestem w tym temacie kompletnie zielony. Nie chcę trafić na jakiegoś pseudo-profesjonalistę w jakimś serwisie car audio który wciśnie mi jakiś drogi syf który jakością nie grzeszy.
Otóż myślałem bardzo długo na montażu subwoofera, ale po przeczytaniu, że z samych głośników przy wygłuszeniu drzwi da się dużo wyciągnąć porzuciłem ten pomysł (tym bardziej, że posiadam sedana).
Moglibyście mi doradzić jakieś fajne radyjko? Celuję w jakąś fajną Alpinkę, albo Clariona, ale od tych specyfikacji to się w głowie człowiekowi miesza. Dodatkowo jakieś głośniki, tunery w lusterku, średniotonowe w drzwi, i jakieś niskotonowe na tył. Jeśli w czymś się strzeliłem, to proszę mnie bez stresu upomnieć

Mój budżet to 2000 zł, wiadomo im taniej tym lepiej, ale to jest takie maksimum. Bunia- E46 Sedan 316i 1999 rok.
Dziękuję i pozdrawiam Speedy

Edit. Moglibyście mi coś powiedzieć o wzmacniaczu zewnętrznym? Czy opłaca się go zamontować, przy np. zestawie takim jaki mi polecicie? Dodam również, ze mam kierownicę z multifunkcją, czytałem coś o tym, i podobno radia z wyższej pułki, nie robią z tym jakichś problemów.