Dzień dobry, kolejny temat audio w e39
Moja specyfikacja po wklepaniu VIN:
S609 NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL
S676 HiFi speaker system
S694 Provisions for BMW 6 CD changer
S601 TV function
https://thumbs.img-sprzedajemy.pl/1000x ... 030962.jpg1. Zakup cyfrowego emulatora zmieniarki. Posiadając powyższe dane nie jestem w stanie namierzyć ilości pinów, a pytanie nr 1 brzmi czy taką cyfrową zmieniarkę (Dension lub Yatour- co lepsze
http://allegro.pl/zmieniarka-bta-blueto ... 44551.html) muszę wpiąć od strony radia, czy mogę wypiąć zmieniarkę w bagażniku po lewej stronie i wstawić zamiast aktualnie wbudowanej zmieniarki? zaraz po tym bardzo będę wdzięczny o podanie mi ilości pinów- obstawiam 17.
2. Posiadam wzmacniacz którego chciałbym użyć, Wizja jest prosta aby zrezygnować z oryginalnego wzmacniacza tak aby głośniki których nie zamierzam naruszać dostały mocy z lepszego nieoryginalnego wzmacniacza. Ogólnie gra to bardzo przyzwoicie więc jestem w stanie zrezygnować ze wzmocnienia głośników jeśli ma to się wiązać z grubszymi przeróbkami i skupić się na doprowadzeniu samego sygnału subwofera - bardzo proszę o schemat odpowiadający okablowaniu w moim aucie. Jest tego poprostu zbyt wiele a wpisując professional natrafiam na optyczne wejścia które przecież dotyczą tylko DSP którego niemam. (subwoofera kojarzę tylko brązowy kolor kabelka oraz wiem o sygnale HIGH)
A więc w skrócie czy do mojej bemki pasowałby powyższy zamiennik zmieniarki, jeśli jakość ma się mocno zmienić jestem gotowy na droższy.
Czy wymontowywując aktualny subwoofer NOKIA z prawej strony w bagażniku jestem w stanie podłączyć nieoryginalny wzmacniacz wraz z subwoferem pasywnym? prąd jako że akumulator jest bardzo blisko jest chyba najmniejszym problemem.
Poprostu widzę jak niektórzy walczą, a czemu nie wybebeszyć z lewej strony zmieniarki czy wzmacniacza- tam przecież są najważniejsze kable?
Bardzo będę wdzięczny śmiało przyjmę słowa krytyki na pewno posiadając wiecej cierpliwości lub obycia znalazłbym więcej informacji. wybaczcie.