Zaznaczam na wstępie że jestem laikiem w tych chińskich zabawkach z Androidem do BMW. Posiadałem kiedyś takie wynalazki w Fordzie i Oplu w czasach kiedy kosztowały ponad 2000zł i nie wytrzymywały starcia z kilkunasto/stopniowym mrozem....ale były chyba jeszcze na Windowsie Mobile. Domyślam się że jakość tych sprzętów trochę się poprawiła od tamtego czasu
Ale do rzeczy - posiadam poliftowe E39 którym robię spore przebiegi jeżdżąc komfortowo do pracy zagranicę i przydałby mi się bardziej "multimedialny" odbiornik radiowy. Posiadam dwuczęściowe, fabryczne radio BMW Professional produkcji Alpine....jak to gra wszyscy wiedzą

ale jedynym argumentem jaki mnie przekonywał do pozostania przy tym sprzęcie to współpraca wyświetlacza radia z wyświetlaczem zegarów. Zupełnie przypadkiem natknąłem się na filmiki takie jak z linku poniżej :
https://www.youtube.com/watch?v=XtPla3xPwp4Zaintrygowało mnie to i mam dwa pytania do tych którzy już zgłębili temat:
- czy każde radio z Androidem oferowane na allegro, Aliexpress itd. będzie potrafiło takie rzeczy ?
- co trzeba ewentualnie dokupić żeby ten I-Bus zatrybił z takim radiem