Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj. Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów: [Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Tytuł: [E39] Problem z monitorem/nawigacją (gorsza rozdzielczość)
Napisane: 21 marca 2019, 11:16
Pierwsze kroki
Serwus, Pojawił mi się problem z wyświetlaczem/monitorem 4:3. Historia przedstawia się tak: Kilka lat wcześniej nawigacja mi trochę zaczęła wariować bo wypluwała płytę z mapami, po czym ją zaciągała i znowu wypluwała. I tak w kółko. Uznałem, że z nawigacji fabrycznej i tak nie korzystam, więc wyjąłem płytę. Kilka dni temu zajechałem na myję samochodową (nie wiem czy to ma znaczenie dla problemu) i po umyciu samochodu zauważyłem, że z wyświetlaczem jest coś nie tak. Obraz wyświetlany jest w gorszej rozdzielczości (tak jakby na laptopie nie były zainstalowane sterowniki do karty graficznej). Pojawiło mi się nagle dużo języków do wyboru w ustawieniach. Nie mam zdjęć, ale wygląda to dokładnie tak jak na filmiku:
Postaram się zrobić zdjęcia oryginalne i wrzucić również do tematu.
Czy macie jakieś pomysły co z tym fantem zrobić? Co mogło paść? Nawigację odpinałem, ale nic to nie pomogło. Wszelkie sugestie mile widziane. Dzięki!
Tytuł: Re: [E39] Problem z monitorem/nawigacją (gorsza rozdzielczość)
Napisane: 26 marca 2019, 10:30
Pierwsze kroki
Hej, Dzięki za odpowiedź. Nawigacja sama w sobie żyje, diodki w bagażniku się świecą, ale widocznie coś w wewnątrz się rozkaraczyło. Da się zregenerować? Jaki mniej-więcej to jest koszt? Warto naprawiać czy szukać używki?
Z samej nawigacji i tak nie korzystam (wolę mamy Googla ) ale nie lubię jak coś mi nie działa w samochodzie i wolałbym doprowadzić do poprzedniego stanu swoją nawigację i sposób jej wyświetlania.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 13 gości