Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
sieka1992
|
Tytuł: [E36] Alarm, centralny zamek i kluczyk - problem Napisane: 17 lipca 2019, 14:49 |
|
 |
Poszukaj zanim zapytasz |
Wiek: 32 Posty: 2 Moje BMW: E36 Compact Kod silnika: M43B16
|
Witam. Liczę na waszą pomoc. Moja e36 jest pierwsza bmw w życiu i chciałbym się dowiedzieć co się nią dzieje. Chce zrobić to sam żeby już na przyszłość wiedzieć jak działać. Pierwszy problem to jest alarm. Po uzbrojeniu zapika jeszcze trzy razy bez migniecia kierunkowskazy. Drugi problem polega na centralnym zamku(ryglowanie ręczne). Raz działa z raz nie. Zazwyczaj jak mocniej zamkne klapę bagażnika to wtedy centralka zadziała. Plus do tego dochodzi fakt że w drzwiach lewych nie działa w ogóle. Trzeci problem to kluczyk który jest z pilotem osobnym i przyciskiem bmw na kluczyku. Podczas wymiany baterii nie zauważyłem zadnej elektroniki. Tylko kawałek blaszki i prawdopodobnie diode nadawcza. Proszę o jakąkolwiek odpowiedź. Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
pawelp
|
Tytuł: Re: [E36] Alarm, centralny zamek i kluczyk - problem Napisane: 17 lipca 2019, 20:41 |
|
 |
Zacna persona forum |
Wiek: 41 Posty: 1052 Moje BMW: X5 Kod silnika: Było m43m50m52n62
|
Skoro trzasniesz klapa to działa więc sprawdź kable po między klapa a karoseria być może kable są w peszlu polamane i raz działa coś raz nie, przynajmniej ja tak miałem w sedanie i koleszka w coupe
|
|
Góra |
|
 |
sieka1992
|
Tytuł: Re: [E36] Alarm, centralny zamek i kluczyk - problem Napisane: 18 lipca 2019, 10:02 |
|
 |
Poszukaj zanim zapytasz |
Wiek: 32 Posty: 2 Moje BMW: E36 Compact Kod silnika: M43B16
|
A można jakąś podpowiedź którędy dokładnie idą te kable w peszlu?
|
|
Góra |
|
 |
pawelp
|
Tytuł: Re: [E36] Alarm, centralny zamek i kluczyk - problem Napisane: 19 lipca 2019, 04:32 |
|
 |
Zacna persona forum |
|
Szukajcie a znajdziecie...
|
|
Góra |
|
 |
pawelp
|
Tytuł: Re: [E36] Alarm, centralny zamek i kluczyk - problem Napisane: 2 lutego 2020, 19:50 |
|
 |
Zacna persona forum |
|
Generalnie jak ci maja ukraść auto to żaden alarm nie pomoże
|
|
Góra |
|
 |
|