Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Michal2145
|
Tytuł: [E46] Coupe tylne lampy retrolift Napisane: 29 lutego 2020, 22:07 |
|
 |
Pierwsze kroki |
|
Witam. Posiadam E46 w coupe z silnikiem 2.0 143km z 2001 r. w wersji przed liftem i mam parę pytać odnośnie montowana oryginalnych lamp led na tył auta. Wiem że tematy były poruszane nie raz na nie jednym forum ale nie mogę znaleźć paru odpowiedzi na ważne pytania. Głównie chodzi o to czy będzie wszystko chodzić po zamontowaniu i zakodowaniu przy kupnie samych lamp i przejściówek. A więc tak oto parę moich pytań: 1. Jaka wersja przełącznika świateł powinna być w aucie aby to działało jak należy? Przy czym zdemontowałem swój przełącznik i na jest "ECE SA dyn LL m FLC 20421 LEAR HW: 15 SW: 3.01" w razie wątpliwości mogę podesłać zdjęcie całej tej naklejki ewentualnie zdj z kompa zrobić co pokazuje program. 2. Czy lampy z anglika będą pasować do EU? 3. Czy lampy na klapę tam gdzie jest wsteczny i przeciwmgielny można przerobić z Anglika na Eu? 4. Na co przede wszystkim zwracać uwagę przy kupnie takich lamp aby nie wpaść w bagno? Przy czym to jest wiadome aby wszystkie ledy paliły się jak należy.
To są dość istotne dla mnie pytania więc bardzo prosiłbym o pomoc i ewentualne podpowiedzi co i jak zrobić aby czegoś nie popsuć, a może sie też zmuszę i postaram się zrobić mega szczegółowy DIY na ten temat. Pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
 |
starscream
|
Tytuł: Re: [E46] Coupe tylne lampy retrolift Napisane: 29 marca 2020, 07:57 |
|
 |
Zacna persona forum |
Wiek: 41 Posty: 2237 Lokalizacja: Stalowa Wola/Bandon-Ireland Moje BMW: E46Coupe E63Coupe Kod silnika: M54B30 M57D30TU
|
zrob kodowanie w lcm lapy z anglika sa takie same wsteczny i przeciwmgielny jest po 2ej stronie ale to kwestia twojej oprawki do zarowek wiec luz . roznia sie tym co posiadasz ty.
_________________ Garage.... Betsy Czarna Wdowa Silver Queen White Lady
"No Replacement for Displacement... "
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|