..Dzieki koledze robson245 (elektroda.pl) wszedłem w posiadanie centralki alarmowej o numerze seryjnym 82929404785 (Control unit alarm system SYSTEM III 1 0,185 140,95 € 82 92 9 404 785 >>
Alarm Na Reloem << na którym zgodnie ze strona reloem.com oraz
http://bmwfans.info umieszony jest REMOTE CONTROL o numerze seryjnym 82929402875 (Remote control for vehicles with national version germany/austria. Part number can no longer be delivered by the factory (cancelled).
can be replaced by the part in the next line >>
Pozycja 3 << a dodatkowo znajduje sie na nim papierdowa naklejka z numerem NER08443 lub NERO8443 (nie wiem czy to "0" zero czy "o") no i wszystko ładnie pięknie. Podpiołem ową centralke w miejcie gdzie jej brakowało (pod schowiem, dla przypomnienia BMW E36 Sedan 2.5i, rok produkcji luty 1993r), wszystko zadziałało jak trzeba ale, a no własnie - alarmu nie da sie wyłaczyć poprzez otwierania zamka w klamce i w druga strone.. Czyli sterowanie tym alarmem odbywa sie poprzez pilota zdalnego - dobrze rozumiem? W takim razie co to jest za Remote Control o ktorym pisze wyzej (Pozycja 3) ?? .. to on własnie odbiera z niego sygnał? ..Czy jesli go zdejme i zostawie sama centralke sterowanie alarmem odbywac sie bedzie poprzez zamykanie/otwieranie zamka w klamce?.. Czy mozna dorobic do tej centralki pilota?.. Bede wdzieczny za pomoc.
A tu zdjecia: