Wziałem się za audio w mojej e36, zacząłem od kupna radyjka. Uważam że najlepiej wyglądało by seryjne radio, ale niestety go nie było, kupiłem więc coś co wg mnie najbardziej komponuje się w stylistykę e36, to radyjko wygrało- Pioneer DEH-4000UB, niestety podświetlenie czerwone:

Radyjko już do mnie jedzie kurierem, więc pora zastanowić się jakie wsadzić głośniki żeby to wszystko zagrało tak jak trzeba??? Myślę żeby zacząć od wymiany głośników z przodu, może polecicie mi jakies dobre głośniki które będą pasowały w miejsce seryjnych? Nie mam jakiś specjalnych wymagań cenowych, ale nie muszą to być też głośniki z najwyższej półki bo nie mam takiej potrzeby, czyli optimum. Czy wymieniać wysokotonowe w drzwiach - a może poradzą sobie? Czy tweetery w słupkach dużo zmienią, a może wsadzić je w lusterka? Widziałęm na allegro gotowe słupki po montaż tweeterów, widzieliście może coś takiego pod lusterka??
Mam dużo pytań ale dopiero rozpoczynam przygodę z car audio

Więc wybaczcie...
W dalszej kolejności zajmę się tyłem, niestety nie mogę sobie pozwolić na wsadzenie suba do bagażnika, bo jest mi w nim potrzebne miejsce, więc wydaje mi się że jedynym rozsądnym wyjściem jest wsadzenie dobrych głośników w półkę i tyle... Czy na taki standardowy w zasadzie zestaw jest sens podpinanie tego pod wzmacniacz??
Oczywiście jak radyjko dojdzie to wrzucę fotki jak to wygląda po zamontowaniu w panelu

Z góry dzięki za wszystkie rady!