BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 04:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Wygluszenie coupe - prosze o pomoc
PostNapisane: 6 września 2008, 14:18 
Pierwsze kroki

Witam, zakupilem maty, oczyscilem powierzchnie benzyna ekstrakcyjna a one poprostu w temperaturze sie odklejaly , wywalilem 100zl na maty :( czym dobrze jest wygluszyc tylnia polke w bagazniku e36 coupe ?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2008, 14:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530i
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=149340
coś nie tak musiałeś zrobić... ja klejąc maty na drzwi tak jak Ty oczyściłem benzynką powierzchnię a później elementy mat kleiłem do blachy i podgrzewałem opalarką - formowałęm w każdą szczeline i było git. Jeździłem na tym pół roku, zimą i wiosną i nic nie odpadało, nic nie strzelało na mrozie, z tego co wiem nowy właściciel też nic nie marudzi ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2008, 14:47 
Pierwsze kroki

MichcioManiak napisał(a):
coś nie tak musiałeś zrobić... ja klejąc maty na drzwi tak jak Ty oczyściłem benzynką powierzchnię a później elementy mat kleiłem do blachy i podgrzewałem opalarką - formowałęm w każdą szczeline i było git. Jeździłem na tym pół roku, zimą i wiosną i nic nie odpadało, nic nie strzelało na mrozie, z tego co wiem nowy właściciel też nic nie marudzi ;)

Zrobilem wszystko dobrze , odtluscilem powiechnie, rozgrzane na sloncu maty idealnie przylegaly do karoserii . na drzwiach i boczkach nie mam tego broblemu , tylko tyl gdzie maty przyelagaja od gory - klej sie rozpuszcza i odkleja ;/ pamietasz jakie to byly maty co masz u siebie ? jakis link

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2008, 15:50 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
Problem tylnej polki nie polega na dzwoniacej blasze a klepiacej polce - sprobuj wlozyc gabke miedzy blache a polke, zeby wypelnic ta powierzchnie, powinno pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2008, 16:05 
Pierwsze kroki

qrax napisał(a):
Problem tylnej polki nie polega na dzwoniacej blasze a klepiacej polce - sprobuj wlozyc gabke miedzy blache a polke, zeby wypelnic ta powierzchnie, powinno pomoc

wiem ze to pomaga bo mam tak zrobione tylko to nic nie daje bo mozliwe ze ten odglos to od rolety a nie drgajaca polka ;/ jakis pomysl ?

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2008, 19:54 
Zacna persona forum

E30 Coupe 344i
najpierw wiec zlokalizuj zrodlo halasu. Kiedy on powstaje przy muzyce czy podczas jazdy ?

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2008, 21:34 
Pierwsze kroki

podczas sluchania muzy.. tylko dlaczego te maty sie odklejaly,wszystko zrobione jak nalezy a gdy nagrzeje slonce karoserie to klej puszcza, nie polecam stosowac maty bitumiczne tego typu http://www.allegro.pl/item432962936_mat ... mocja.html

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2008, 22:15 
Zacna persona forum

E30 Coupe 344i
czemu sie odklejaly - skoro maty sa ok wiec ewidentnie blad montazysty. Nie wiem co zrobiles zle mnie tam nie bylo nie widzialem.

Jesli przy muzyce powstaje halas - udaj sie na tylna kanape i zacznij dociskac miejsce po miejscu na polce, jak nie trafisz na zrodlo halasu to kladziesz sie do bagaznika i szukasz, az znajdziesz - potem sie tym zajmiesz ale nie ma sensu od razu wszystkiego wyklejac matami jesli cos ewidentnie brzeczy

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1