BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 13:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] trójdrożne w tubie?
PostNapisane: 7 lutego 2009, 18:04 
Pierwsze kroki

mój problem jest nietypowy... kupiłem e36 z zamontowaną słabą tubą 150W zasilaną ze wzmaka 2x25 niezmostkowanego (czyli gówno). wszytko było dobrze dopóki mój kumpel chciał mi pokazać co ta tuba potrafi... wsadził ją do wzmaka 4x200W.. no i sie zjarała. teraz moje pytanie (z resztą sugerowane tym kumplem)
Co to będzie jak wsadzę zamiast głośnika w tubie (25cm) głośnik trójdrożny JBL CS3110 (270W max)??
Wiem że to nie do tego i w ogóle ale pytam czy ktoś tak experymentował. I zaznaczam że przy radiu nie mam specjalnego wyjścia na tubę tylko takie 2chinch.
Ja się na tym nie znam więc proszę o w miarę zrozumiałe odpowiedzi.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2009, 18:07 
Uzależniony od forum :)

kacper06 napisał(a):
Co to będzie jak wsadzę zamiast głośnika w tubie (25cm) głośnik trójdrożny JBL CS3110 (270W max)??

W tubie powinien byc raczej typowy glosnik niskotonowy,bo taka zabudowa sluzy wlasnie do tonow niskich.Jak wsadzisz tam glosnik normalny to watpie,ze bedzie jakis efekt.Malo jest glosnikow niskotonowych na allegro,czemu nie kupisz nowego,albo calej tuby?

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2009, 18:12 
Pierwsze kroki

no wiem wiem ze to nie to ale problem jest też tego pokroju że ten głośnik jbl kumpel dałby mi za free za to ze popsuł. ja nie jestem za takimi sprzętami jak tuby czy skrzynie. tak było wiec tak jeździłem a jak sie spaliło to po prostu chce jakoś z tego wybrnąć bez kosztów. najlepiej urządzało by mnie pchąć to wszystko razem ze wzmakiem ale probelm jest tego pokroju że wzmak jest kitowy a teraz i tuba walnięta

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2009, 18:19 
Uzależniony od forum :)

Kolega popsul-kolega powinien odkupic ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2009, 18:24 
Pierwsze kroki

no tak... taka tego nie zostawię. jest jeszcze motyw żeby mi 'podarował' wzmaka Spectron. To już zobaczę dzięki za wypowiedź. A jutro podłącze to i zobaczymy. a jak nie to niech zabiera tube i oddaje kase. Będe miał sprawę ze sprzedażą z głowy :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, 02:39 
po mojemu to bez sensu wkładanie byle jakiego głośnika do byle jakiej tuby.

Żeby tuba działała, musi odpowiednio być zestrojona z głośnikiem tak, by ta tuba coś dawała, podbijała dźwięk, a nie "dla wyglądu".

po drugie- pewnie wrzucisz to do bagażnika. wówczas wysokie tony i tak znikną.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, 11:25 
Wcale to nie zagra!

Po drugie, to jaki ten Twój kolega ma głośnik 3- drożny, 25 cm? :niepewny:, czy chcecie tam jakąś 16-nastke wstawić? :zdziwko:

Kompletnie bez sensu ;)

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, 12:38 
Pierwsze kroki

głośnik 25cm... wsadziliśmy (oczywiście kokosów nie ma) i doszedłem do takiego porozumienia że nawet na tym wszystkim zarobiłem :D popatrzcie jak to fajnie czasem dać coś sobie popsuć :D
a ze stwierdzeniem że to "wcale nie zagra" to się nie zgadzam. głośnik dostał normalny sygnał i zagrał. wsadzony w tubę dał jakiś większy efekt przy tym na wzmacniaczu dane są tylko bassy. no ale to już nie mój problem bo ja z tym jeździł nie będę ;] czysty zysk panowie
a temat do zamknięcia

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, 17:55 
kacper06 napisał(a):
a ze stwierdzeniem że to "wcale nie zagra" to się nie zgadzam. głośnik dostał normalny sygnał i zagrał.

:07:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1