BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 13:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [AUDIO] PIONEER DEH2900MP
PostNapisane: 26 marca 2009, 21:32 
Pierwsze kroki

Moje BMW: BMW E60 530D
Witam wszystkich. Wlasnie stalem sie posiadaczem radia PIONEER DEH2900MP. Zastanawiam sie jakie glosniki najlepiej pasowaly by do tego typu radia? Czy ktos ma jakies doswiadczenie w temacie? Moje autko to BMW 3 E46 318Ci, glosniki ktore sa na wyposazeniu standardowym graja poprostu miernie! Nie szukam niczego nadzwyczajnego poprostu dobrych glosnikow w standardowym rozmiarze . Dzieki za odp....

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2009, 15:49 
Zacna persona forum

Moje BMW: X6
Radio masz naprawdę bardxo dobre, a co do oryginalnych głosików w e46, fakt nie grają one najlepiej. Do tego radia ja polecam zestawik boschmanna (2x20cm bass, 2x 10cm kick, i tweeter, pod wzmacniaczem będzie to wszystko ładnie śpiewało. Cena nie największa a zamieszanie w aucie będzie dosyć znaczne :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2009, 19:25 
Pierwsze kroki

Dzieki! Patrzalem na Ebayu i te glosniki sa calkiem w dobrej cenie chyba sie skusze dzieki za pomoc! jak sie z tym uporam to dam znac jak chula NARKA.

Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2009, 19:32 
Tylko nie Boschmann! :znudzony:

Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2009, 19:46 
Pierwsze kroki

OK? Jak krytykojesz to zapodaj lepszy pomysl jestem ciekaw innych propozycji dzieki!

Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2009, 20:18 
Wszystko zależy od funduszy jakie przeznaczysz na głośniki- troszke droższe od Boschmanów są najtańsze serie np. Helix'a i Hertza ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2009, 20:23 
Zacna persona forum

Wypych napisał(a):
Tylko nie Boschmann

Czemu? :znudzony:

Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2009, 20:35 
Częsty bywalec

Moje BMW: E90 LIM
Kod silnika: M47N2
moje zdanie w sprawie wyboru glosnikow jest takie: wszystkie glosniki sa dobre tylko zalezy kto czego oczekuje... to co dla jednych jest szczytem marzen dla innych nie zasluguje nawet na miano glosnika, wiec najlepiej byloby dla Ciebie kolego gdybys sprawdzil u znajomych jak dany zestaw gra i wtedy sie dowiesz czy Ci odpowiada... z doswiadczenia wiem [rozmowy ze znajomymi, czytanie wielu for zwiazanych z CA], ze w tej dziedzinie kazdy ma swoje zdanie i jedna firme chwali, a druga "miesza z blotem"... na wlasnej skorze przekonalem sie tez, ze [zazwyczaj] nie oplaca sie kupowac najtanszego sprzetu... ja osobiscie tez bym polecil ci Helix'y z serii Dark Blue [62.1] lub Hertz'e [podobno z seria DSK sa jakies problemy], ale wybor nalezy do Ciebie, bo duzo tez zalezy od tego jakim budzetem dysponujesz...
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2009, 21:47 
Pierwsze kroki

Dzieki panowie, prawda jest taka ze odpowiedz jest taka jak sie spodziewacie, mianowicie nie mam zamiaru przeznaczac jakichs niebotycznych sum na glosniki poza tym chyba widac to po radiu jakie zakupilem , nie jest to najwyzsza polka! Poprostu ma grac fajnie z dobrym basikiem, bynajmniej lepiej niz sprzet standardowy. Szczezrze to chcialem wymienic tylko radio ale slyszac niewielka poprawe postanowilem wymienic tez glosniki i dlatego napisalem o tym na forum. Nie musi to byc nic wyszukanego ale tez nie ostatnia taniocha, no i w oryginalnym rozmiarze bo nie chce mi sie wprowadzac zadnych przerobek, zastanawiam sie nawet czy montowac jakikolwiek piec poprostu chcialem w miare dobre glosniki pasujace do mojego radyjka. Osobiscie myslalem o glosnikach JBL ale jestem nowiciuszem jesli chodzi o car audio dlatego poprostu nie wiem i pytam was he he.. Dzieki za wszystkie posty i czekam na kolejne .

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2009, 10:59 
Forumowicz

Moje BMW: E30
Kod silnika: M40B16
Kupowanie buszmannów to największa pomyłka i wieśniactwo. Chcesz poprawić dźwięk czy go pogorszyć??? Kupuj głośniki Helixa, Hertza ewentualnie Phonocar i Sinuslive. Jak się nie mylę to pewnie już masz wysokotonowe głośniki, więc wystarczy nawet kupić tylko woofery. Np. kupujesz takie głośnik http://allegro.pl/item586625480_hertz_e ... ielce.html, wstawiasz go w miejsce oryginalnego i już masz lepsze niskie tony, bo myślę że wysokie tony dla Ciebie mają małe znaczenie więc możesz zostawić oryginalne.

"Gdyby Bóg popierał przedni napęd chodzilibyśmy na rękach"

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2009, 11:39 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
Jak widzę co tu piszą to myślę że zaraz wykituję :!: :!: :!: :!: :!:
Sebuś,
Boschman to największy chlam na rynku :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Wypych,
Glośniki Helix'a popieram :ok: ale hertz inny niż z serii HSK nie warto brać bo dużo ich się psuje! a one są drogie a więc odpadają!
Simoniak,
Jedyny który dobrze pisze! :super: :super:
downloader19,
a co do tego kolegi... to jesli coś doradzać to tylko kupno glośników z syczkami na zwrotnicy!! A czemu to wystarczy wybrać opcję szukaj :)
Domyślam się że to ma grać pod samym radyjkiem to też zapodaj coś takiego:
Glośniki DLS:
http://www.allegro.pl/item585826870_dls ... ienie.html
jesli się nie mylę 165mm masz standardowe glośniki w drzwiach... a wiec powinnz wejsc
i to tyle :!:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2009, 11:56 
Pierwsze kroki

Dzieki Morfii! slyszalem o tych glosnikach ale nie wiedziale ze mozna je kupic za tak przystepna cene NAPEWNO wezme je pod uwage Dzieki za profesionalizm pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2009, 12:47 
Forumowicz

Morfii!!! Ty mnie nie pouczaj... Kolega chciał jak najtaniej i myślał już nad buchmenami to myślałem, że chce się zmieścić w max 200zł, a za ta kase nie ma porządnego zestawu, ale widze, że nawet umie się skusić na DLS`y za ponad 350zł to niech od razu szykuje piecyk na nie bo to zdechłe radio nie ruszy ich tak jak ma. Do tego trzeba doliczyć około 300zł na wygłuszenie drzwi. Są jeszcze hertze MLK i co też ich nie warto brać??? Kolega Wrukowski to na pewno nie jest jakiś audiophil i pewnie zadowoliła by go wymiana samych niskotonowych, tylko nie pisz mi że trzeba cały zestaw kupować bo to bujda.

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2009, 13:08 
Zacna persona forum

Arek ale Tomek chciał tanio i to co tanie to Boshamn, ale nie słyszałem żeby ktoś narzekał na te głośniki za tą kasę :znudzony:

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2009, 13:53 
Częsty bywalec

Moje BMW: E90 LIM
Kod silnika: M47N2
Morfii, dzieki serdeczne za uznanie :P sam sie teraz przymierzam do kupna jakiejs Alpinki i nowych glosnikow, ale troche krucho z funduszami :(
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2009, 00:13 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
Po pierwsze boschman to nie głośnik :cwaniak: A ci co piszą że są one bardzo fajne to osoby które nie słyszały jak grają normalne głośniki....
downloader19, kupno samych syczków i podłączenie do średniotonowych bez zwrotnic to LIPA! dla tego lepiej się opłaca kupić taki zestaw! I tak wychodzi no taniej niż poskładanie go.
DLS które pokazałem mają 50 RMS... wzmacniacz się przyda ale nie trzeba szaleć bo i pod radyjkiem zagrają!! Hertz po pierwsze potrzebują podpięcia pod wzmacniacz i po drugie jest ich sporo wadliwych! Niestety taka prawda :( A Jeszcze można kupić używane DLS i cena będzie inna... na pewno bardziej atrakcyjna! najczęściej kupując sprzęt grający mamy go na dłużej a więc dodatkowe 100zł może dużo zmienić :super:
Simoniak, ///ALPINE jest drogie ale warto wydać tą kasę! miałem takie podejście jak wy kiedyś ale szybko zmieniłem je. ///Alpine w porównaniu do innych modeli ma to że praktycznie każda nowa wersja jest lepsza... a np. z sony i pioneer jest na odwrót :zalamany: :zalamany:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2009, 10:31 
Forumowicz

Morfii, No nie wiem czy każdy nowy model ///Alpine jest lepszy od poprzedniego bo jak każdy wie są radia, które po prostu w swojej klasie będą nie pokonane jak np. 9812RB, 9815RB, 9833RB, 9855RB. Myślę, że nie ma co te radia porównywać z nowymi modelami CDA, które maja jakieś USB Ipody i inne pierdoły. Mam 9812RB i wiem, że nie zamienie go na żaden inny nowy model chyba, że na coś z serii IVA. ///Alpine może nie robi za dobre głośniki, ale radia są bezkonkurencyjne.

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2009, 15:34 
Pierwsze kroki

Mowicie panowie jakby nie bylo nic po srodku tylko tania lipa albo wypasy za duza kase i to tego wygluszanie drzwi,piec itp... Czytalem na temat tych DLSow ktore zaproponowal Morfii i jest to specialny zestaw do ktorego nie trzeba pieca i o to chodzilo! dobre glosniki za calkiem przystepna cene. Co do radia to pewnie ze wolal bym Alpine ale to radio ktore mam kopilem okazyjnie za poldarmo, poza tym dlugo nie pojezdze moja bunia bo mysle nad nowa wiec nie bede szalal. Kiedy kupie moja wymarzana E39 to napewno zawita w niej Alpina z gornej polki,wzmak i pozadne glosniki he... :hyhy: Mam jeszcze jedno pytanko czy ktos z was panowie ma jakies doswiadczenie w montowaniu radia e E46 bo szalu dostaje, nie wiem jak poupychac te wszystkie kable tak zeby radio w koncu weszlo? :zalamany: dzieki!

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2009, 18:52 
Forumowicz

No, ale wygłuszyć tak czy tak musisz.

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2009, 20:24 
Pierwsze kroki

ok jak wygluszac to jak i czym. Czy same miejsca na glosniki czy cale drzwi?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1