larencase napisał(a):
Od pewnego czasu mam kłopoty z małym ekranem w e39. zdarza się że podczas odpalania nie zawsze ekran zaskoczy czasem wogóle się nie zaświeci, a czasem wyświetla całkowicie rozmazane tło w jednym kolorze, miesiąć temu zawiesił mi się podczas jazdy i przyciskie reagowały na dotyk, ale ekran nie

również zdarza się że czasem mi nie wyświetla opcji telefonu i nawigacji? Czy ktos może mi pomóc o co chodzi? Bo coraz bardziej mnie to irytuje i wydaje mi się że BMW troche zaniedbało elektronike w e39. Dziś np przez 10 minut przekręcałem kluczykiem, ciągle na ekranie było coś rozmazane, wkońcu zignorowałem to odpaliłem i za jakieś 5 minut zgasiłemauto,gdy wtedy przekręciłem kluczykiem to od razu zaskoczyło i pokazały mi się wszystkie funkcje ekran wtedy działał idealnie.
Nigdy nie miałem problemów z navi więc nie podzielam zdania jakoby BMW zaniedbało elektronikę, ale na Twoim miejscu zaczął bym od podmiany tunera tv bo to on odpowiada za wyświetlany obraz, ewentualnie można też podmienić na próbę inny czytnik płyt, w nim z kolei jest oprogramowanie sterujące navigacją i wyświetlaczem.