BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 13:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Kłopoty z małym ekranem TV/Navi e39 530d 2000r
PostNapisane: 12 kwietnia 2009, 20:34 
Forumowicz

Od pewnego czasu mam kłopoty z małym ekranem w e39. zdarza się że podczas odpalania nie zawsze ekran zaskoczy czasem wogóle się nie zaświeci, a czasem wyświetla całkowicie rozmazane tło w jednym kolorze, miesiąć temu zawiesił mi się podczas jazdy i przyciskie reagowały na dotyk, ale ekran nie :/ również zdarza się że czasem mi nie wyświetla opcji telefonu i nawigacji? Czy ktos może mi pomóc o co chodzi? Bo coraz bardziej mnie to irytuje i wydaje mi się że BMW troche zaniedbało elektronike w e39. Dziś np przez 10 minut przekręcałem kluczykiem, ciągle na ekranie było coś rozmazane, wkońcu zignorowałem to odpaliłem i za jakieś 5 minut zgasiłemauto,gdy wtedy przekręciłem kluczykiem to od razu zaskoczyło i pokazały mi się wszystkie funkcje ekran wtedy działał idealnie.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Kłopoty z małym ekranem TV/Navi e39 530d 2000r
PostNapisane: 12 kwietnia 2009, 21:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: e66 750Li 2005r.
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=124085
larencase napisał(a):
Od pewnego czasu mam kłopoty z małym ekranem w e39. zdarza się że podczas odpalania nie zawsze ekran zaskoczy czasem wogóle się nie zaświeci, a czasem wyświetla całkowicie rozmazane tło w jednym kolorze, miesiąć temu zawiesił mi się podczas jazdy i przyciskie reagowały na dotyk, ale ekran nie :/ również zdarza się że czasem mi nie wyświetla opcji telefonu i nawigacji? Czy ktos może mi pomóc o co chodzi? Bo coraz bardziej mnie to irytuje i wydaje mi się że BMW troche zaniedbało elektronike w e39. Dziś np przez 10 minut przekręcałem kluczykiem, ciągle na ekranie było coś rozmazane, wkońcu zignorowałem to odpaliłem i za jakieś 5 minut zgasiłemauto,gdy wtedy przekręciłem kluczykiem to od razu zaskoczyło i pokazały mi się wszystkie funkcje ekran wtedy działał idealnie.

Nigdy nie miałem problemów z navi więc nie podzielam zdania jakoby BMW zaniedbało elektronikę, ale na Twoim miejscu zaczął bym od podmiany tunera tv bo to on odpowiada za wyświetlany obraz, ewentualnie można też podmienić na próbę inny czytnik płyt, w nim z kolei jest oprogramowanie sterujące navigacją i wyświetlaczem.

Moje byłe e39 M5
Moje byłe e65 745i
Moje byłe e39 540i Touring
Moje byłe e36 325i Coupe

Obczaj mojego kota, nie bój się, nie gryzie:
Obrazek

V8 sound is my only drug!

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2009, 22:15 
Forumowicz

Moje BMW: e39 530d
Witam prawdopodobnie umiera monitor ,częsta przyczyna w autach sprowadzonych z Włoch duża temperaturka i sprzęt pada.

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwietnia 2009, 09:44 
Forumowicz

No właśnie autko jest z Niemczech, a od kilku lat jeździ po Polsce, a jak wiadomo w naszym kraju prawie przez pół roku jest zimno jedynie te dwa-trzy miesiące mamy ciepłe.

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwietnia 2009, 10:16 
Forumowicz

Moje BMW: e39 530d
Mimo wszystko stawiam na monitor,podałem przykład że najczęściej takie usterki mają miejsce w autach z Włoch.

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2009, 13:05 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 3.0d
Kod silnika: m57
ja także mam małą navi i takich problemów nie mam . spróbuj może wykręcić cały monitor i przeczyścić z tyłu gniazdka ze złączami i ponownie włożyć :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1