Na prośbę lokalnego forumowego kolegi, drobny tutorialik zamieszczam również tu.
Retrofit pasuje do samochodów wyprodukowanych > 09/2002 - E39/46/53 z odpowiednim SA - tutaj szczegóły -
Retrofit do E39/E46/E53.
A teraz jak to wygląda w praktyce (na przykładzie E39):
Sprawa jest banalna, i każdy kto dysponuje śrubokrętem krzyżakowym, wiertarką + wiertełka 3mm i 8mm dokona montażu w czasie
krótszym niż godzina zegarowa
Mi dziś zajeło to 1.30 montując w dwóch samochodach z przerwą na kawę i poszukiwania wiertarki.
1. Sam zestaw wygląda jak na fotkach poniżej, i oczywiście nadaje się do E39/E46/E53 z odpowiednim SA. Ten akurat
dla SA609. Pozostałe dwa różnią się końcówką w zależności od wybranego SA.
2. Demontaż schowka to przedewszystkim zdjęcie osłony nad nogami pasażera (na wcisk - ciągniemy do siebie),
odkręcenie dwóch nakrętek (nr 10) trzymających zawiasy schowka i zdjęcie zawleczki "opadacza" i sznureczka
Potem tylko dwa wkręty i zdejmujemy plastikową osłonkę po stronie konsoli.
3. Odczepiamy przewód od gniazda latarki, i zgodnie z instrukcją oznaczamy miejsca do wywiercenia dziurek montażowych
8mm pod mini-jacka, 3mm pod wkręty 4mm.
Po wywierceniu od wewnątrz wygląda to tak jak poniżej. Mocujemy na dwa wkręty całość do schowka.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby gniazdko umieścić w innym miejscu, ja jednak zrobiłem to wg. instrukcji zestawu.
4. Teraz czas wyjąc monitor, i zlokalizować na głównej wiące idącej do niego interesujący nas konektorek.
Z wiązki idącej do monitora navi odklejamy końcówkę do której wpinamy nasz zestaw, i wracamy na drugą stronę kabiny
zamocować schowek. Kabelek idący od gniazdka warto wpiąc w spinkę która już jest w naszej buni trzymającą przewód od
gniazda latarki.
Oryginalny przewod od gniazdka jest bardzo dlugi, zatem aby nie majtał sie trzeba zrobic z nim porzadek.
Wpinamy sie do gniazdka z glownej wiazki i sprawdzamy czy AUX pojawilo sie jako dostepne wejscie.

Teraz pozostaje skrecic ekran i cala reszte w odwrotnej kolejności.