BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 13:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E30] Mała zabudowa CA E30
PostNapisane: 13 kwietnia 2009, 23:37 
Forumowicz

Moje BMW: E30
Kod silnika: M40B16
Witam. Zakupiłem klasyczny wzmacniacz Sony XM-6020 za śmieszne piniądze :hyhy: i sobie tak myślę, że fajnie by było gdzieś go przyjemnie upchnąć. Naszła mnie myśl przez święta, że można by było zrobić małą zabudowę na niego. Miejsce jakie wybrałem to tylna ściana kanapy. Pomyślałem :D że zakryję tą całą blachę płytą 2cm wymierzoną na wymiar i ładnie obitą. Zrobię taką jakby komorę jak na tym zdjęciu http://www.audiocar.pl/zdjecia/maniolo/maniolo26.JPG tyle, że tutaj jest na podłodze, a u mnie będzie właśnie na tej ścianie. Znowu pomyślałem :hyhy: , że można by było jakiś fajny wzór wyciąć w tej płycie np. emblemat (śmigło) BMW i podświetlić go od wewnątrz na ultrafioletowo (od zewnątrz obicie na czarno, a w środku na szaro gdzie będzie zamontowany wzmacniacz). Przed obiciem zrobić mocowania w postaci śrub i przypasować do blachy. Możliwe, że będziecie pisać, że jak dojdzie sub to będzie trzeba wymyślać na nowo i macie racje to się wymyśli na nowo :rotfl: , ale sub nie dojdzie tak prędko bo jak dojdzie to coś konkretnego. Przód jest gotowy już dawno (3 drożny zestaw) wszystko wygłuszone jednostka /////Alpine 9812RB i dotychczas wszystko chodziło na radiu, ale nie za dobrze sobie radziło. Czekam na jakieś pomysły, rady czy pytania itd.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 10:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: E60 530d
Kod silnika: M57TU
czekamy na fotorelacje z prac.

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 10:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
downloader19 napisał(a):
zakryję tą całą blachę płytą 2cm

wystarczy w zupelnosci plyta 10mm. Z bajerami nie kombinuj bo efekt bedzie odwrotny niz zamierzony

downloader19 napisał(a):
wyciąć w tej płycie np. emblemat (śmigło) BMW i podświetlić go od wewnątrz na ultrafioletowo

nie rob wiochy

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 11:49 
Forumowicz

Moje BMW: E30
Kod silnika: M40B16
To są tylko pomysły. Doszedłem do wniosku, że zrobię po prostu prostokąt, ale i tak będzie podświetlony katodami ultrafioletowymi, jak będzie wiocha to się je wyłączy :) Będzie płyta 10mm jutro.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1