Witam.
Jestem na etapie car audio w swojej e36.
Mam sedana także przypominam o tym że nie mam możliwości składanych siedzeń tylnich (blacha z tyłu) pisze to gdyż będzie bardziej tubę tłumiło i efekt będzie skromniejszy (podobno) co o tym sądzicie ?
Nie myślę o czymś drogim jednakże pracuję w sklepie stąd wypisze wam dokładnie co będę miał i prosze tylko o ocene jak to będzie sie sprawdzało.
Nie szukam porady typu kup lepiej to gdyż ja kupuje na specjalnych warunkach i dużo na tym zaoszczędzam (ponad 600zl).
Więc co myślicie o takim rozwiązaniu.
Podkreślam też że nie jestem maniakiem w tej dziedzinie ani audiofilem chce żeby tylko efekt był lepszy od seryjnego a dyskoteki w aucie robił nie będę Shocked .
Tak więc zdecydowałem się na:
2 kanałowy wzmacniacz Velocity VA 275 do którego podłączona zostanie sama tuba GTT 1200 Blaupunkta. Co da moc 425 W.
Radio kupiłem JVC KD-G342 gdyż nie potrzebne mi wejście usb miałem w tej samej cenie Sonego z USB ale o mocy 4x45 więc wybrałem to z uwagi na moc większą (4x50w).
Ponaddo przypominam iż skoro pracuję w takim a nie innym sklepie to orientuje się że JVC w dziedzinie car audio to dobra firma która w ubiegłym roku pogoniła Pionnera na targach!!!!
Czas na głośniki:
Na tył kupiłem dystanse pod 6x9 a do tego głośniki Blaupunkt GTX 693 które zostaną podłączone bezpośrednio do radia.
W nogi (13stki) zdecydowałem się na głośniki JVC CS-V514 wiem że mogłem coś lepszego wybrać ale mam nowe za 2 zł więc nie piszcie ze głupio zrobiłem .
I pozostaje dylemat drzwi.
Z tego co czytałem sam już nie wiem co tam dac i co wejdzie.
Nie mam zamiaru wymieniać boków gdyż moja e36 ma 4 poduchy także w drzwiach, a takich paneli nie dostane gdyż jest to raczej rzadkość (mojej szerokiej listwy na drzwi szukałem 2 msce aż zamówiłem z niemiec za 200zł).
Więc co tam wejdzie bez zmieniania paneli czy są to jakieś tweetki 3,5 cm. Czy to jakieś są 8 cm nie będę otwierał boku żeby tam zajrzeć. Czytałem już tematy ale sam się w tym gubię Surprised . Poprostu co tam wstawić w miejsce seryjnych 0.o ?
Co o tym sądzicie zadowoli zwykłego kolesia który nie ma zamiaru robić dyskoteki w samochodzie ;P ?
I czy sami byście coś takiego kupili za 800 zł wliczając wszystko radio tube wzmacniacz głośniki i dystanse !!??
Wiem że można kupić jakieś JBL radio mocniejsze wzmacniacze na więcej wyjść ale nie chce wydać 2500 tylko 800 zł a niektórzy tyle za radio płacą.
OCEŃCIE nadmieniam iż fakt jest dokonany i już się nic w tym nie zmieni także oczekuję tlyko oceny i porady co do głośników w drzwiach ;p.
Kod:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CP21&mospid=47435&btnr=65_0355&hg=65&fg=20
dodam ze to jest schemat do mojego sprzetu tzw system stereo nie hifi z dwoma głośnikami w drzwiach
pomoze ktos z tym jaki to jest ten głośnik na schemacie nr 5 Razz ??