BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] problem w wyborze sprzetu do e36
PostNapisane: 16 czerwca 2009, 13:43 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e90
Kod silnika: n52b30
witam posiadam bmw e36 sedan i chcialbym je jakos fajnie naglosnic wzmacniacz i radio juz posiadam oraz glosniki przod moze mi ktos doradzic jaki jeszcze sprzet dokupic i czy ten ma zostac czy do zmiany czy jeszcze na przod cos dac czy moze na tyl glosniki 6x9 oczywiscie wszysko w swoim czasie

Ostatnio edytowano 22 czerwca 2009, 07:17 przez Pawel bmw318, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: re
PostNapisane: 16 czerwca 2009, 16:44 
Częsty bywalec

Moje BMW: E90 LIM
Kod silnika: M47N2
Pawel bmw318, kolego podobnych tematow bylo mnostwo wystarczy poszukac... a wiekszosc [jak nie wszyscy] powiedza Ci, ze dobry zestaw przedni z wygluszeniem to podstawa i do tego ewentualnie jesli zechcesz jakas skrzynka do bagaznika.
tu masz podobny temat

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=49949

a co do tego jakiej firmy ten "sprzet" to moim zdaniem jak walka z wiatrakami... najlepiej jak podjedziesz do jakiegos sklepu CarAudio i sam sobie wybierzesz to co Ci odpowiada pod wzgledem jakosci dzwieku i ceny
pozdrawiam

Ostatnio edytowano 16 czerwca 2009, 16:46 przez Simoniak, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2009, 12:41 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
napisz kolego najpierw co masz za sprzęt a potem szukaj porad :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2009, 11:08 
Pierwsze kroki

posiadam radio lg wzmacniacz carpower 4 x 75 lub 2x200 i glosniki przod pioneer 13cm

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2009, 21:27 
Pierwsze kroki

mam pytanie co do bagaznika czy lepiej wybrac suba czy tube i jak cos to jakiego chcialbym cos porządnego i i bardzo mocnego moze ktos moze polecic jaki sub lub tuba zagralo by tam najlepiej auto sedan wiec bagaznik dzielony blachą chcialbym uzyskac bardzo mocny bass

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2009, 22:36 
Forumowicz

Moje BMW: E30
Kod silnika: M40B16
A ile masz $ na tego suba??? Nie zapomni o tym, że potrzebujesz wzmacniacz i okablowanie :P Patrząc po tym co masz z przodu to nie wróżę nic kolorowego :P

"Gdyby Bóg popierał przedni napęd chodzilibyśmy na rękach"

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2009, 09:34 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 Coupe
Kod silnika: N46B20A
Witam, sądząc po tym jakie zadajesz pytania, twoja wiedza w temacie audio stabilizuje sie na raczej mocno średnim poziomie :P, dlatego uważa ze optymalnym wyborem będzie subwoofer aktywny... powiedzmy jakis JBL ?! a jaki ?! no o tym najcześciej decyduje portfel, niestety... Chcesz mocnego basu, aktywne suby JBL (odpowiednio zestrojone, radio sub out + sub) potrafią wyczarować dość mocne, co ważne dynamiczne brzmienie uzupełniające pasmo o niskie tony nie zalewając go... mowie o tych z tańszej półki o względnie małych gabarytach. Wzmacniacz plus tuba to tez ciekawe rozwiązanie wymagające jednak szerszego podejścia do tematu i większej gotówki, fakt nie trudno jest kupić "wzmak z allegro" a do niego "tube z allegro" tylko szkoda ze jedyne co usłyszysz a właściwie zobaczysz to unosząca się klapa bagażnika :| no chyba ze podoba Ci sie taki "audio-show"...

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2009, 12:04 
Forumowicz

Na allegro można kupić dobry sprzęt tylko trzeba wiedzieć czego się szuka. Kolega chce mocnego bass`u to myślałem o jakimś Carpower Sonić 15` i do tego jakiś monoblock :rotfl: haha :oczami: taki żarcik :P Sub aktywny to jakieś rozwiązanie, ale czemu tak JBL zachwalasz??? http://allegro.pl/item669093935_fli_trap_12.html może coś takiego??? Firma całkiem przyzwoita to i pewnie zagra przyzwoicie :hyhy: szczerze to nie polecam aktywnego suba, ale jak kolega Ged, pisze pewnie masz marną wiedzę na temat CA. Ja bym jeszcze radził zmienić radio i przednie głośniki bo to radio na pewno nie ma sterowania subem, a głośniki po prostu są lipne ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2009, 12:16 
Przyjaciel forum

następny geniusz który preferuje aktywne skrzynie :wstyd: :wstyd:
Czy wy ocipieliście ??? :zdziwko: :zdziwko:
Konkretna skrzynia + monoblock... to jest sprzęt który zawsze się sprawdza!!! a nie jakieś aktywne tuby :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ged nie obrażaj kogoś jak nie masz pojęcia kto czym się zajmuje ;) ;)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2009, 12:23 
Forumowicz

Żeby nie było ja tego wyraźnie nie polecałem ;) i tak pewnie będzie tak jak ostatnio z pewnym delikwentem i kupi skrzynie aktywna z allegro firmy peying czy jak to tam się pisze :P Ja po prostu bym jednak zaczął od wymiany radia bo LG to mogą być telewizory, a nie radia :D

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2009, 12:54 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 Coupe
Kod silnika: N46B20A
... aktywną skrzynie, owszem, preferuje je jako rozwiązania budżetowe łatwiejsze w instalacji, "konfiguracji" Morfi twoje gadnie konkretna tuba i mono blok... no nic nowego ani ciekawego wiadome ze tak jest najlatwiej ... podobnie bmw i 3litrowy silnik, jednak niektórzy maja 1,6 i jeżdza w gazie... i nie jest to jakaś specjalna profanacja... zawsze to jakies rozwiązanie. A czemu JBL - mialem do czynienia z kilkoma skrzyniami tej firmy, cena jaka placimy za jakosc jest naprawde na zadowalajacym poziomie... ja tylko pisałem o rozwiazaniu przystępnym dla portfela no ale jesli cena nie gra wiekszej roli to zapraszam po słynny "monoblok i skrzynie" ...

Gdzie ja kogokolwiek obrazilem ?! jesli obraziłem "kolege" piszac ze ma "średnia wiedze w temacie" to chyba nie jest to jakos specjalnie uwłaczające... gdyby jego wiedza byla dostateczna nie zadawal by mało konkretnych pytan z których mozna wywnioskowac ze nie wie jak sie za to zabrac, ale przeciez to nic zlego od tego ma forum zeby zapytac... wiec naprawde takie umoralnianie mnie przez Ciebie naprawdę nie jest na miejscu...

edit
downloader19 napisał(a):
Żeby nie było ja tego wyraźnie nie polecałem ;) i tak pewnie będzie tak jak ostatnio z pewnym delikwentem i kupi skrzynie aktywna z allegro firmy peying czy jak to tam się pisze :P Ja po prostu bym jednak zaczął od wymiany radia bo LG to mogą być telewizory, a nie radia :D

... trafiasz w sedno, pisac o zawansowanych systemach mozna, ale realizacja takiego projektu to drugie, ja wsytrzelilem z rozwiazaniem za stosunkowo niewielkie pieniadze zreszta to tylko moja luzna sugestia... z drugiej strony widzialem ze i tak ktos wyskoczy z z monoblokiem i skrzynia po raz wtóry, bo jak ktos wczesniej zauwazyl ten temat juz byl przerabiany... zrobilem to po to zeby po przeczytaniu tych wszystkich postow z konfiguracjami z przedzialu 1,5k - 2k ktos nie kupił jakiegos kompresora boschmann'a zniechecony cenami "konkretnego" sprzetu.

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2009, 18:46 
Pierwsze kroki

tzn wiedze o car audio to trochę mam ale poprostu chcę zapytac o opinie jakiegos suba bo moze ktos ma wlasnie w takim aucie i sie bardzo dobrze sprawuje a aktywna skrzynia odpada bo jak juz napisalem to mam wzmacniacz carpowera a przod glosniki chcialbym zmienic trochę pozniej cena do jakiej chcialbym kupic cos do bagaznika to do okolo 600zl + - a mozecie cos poradzic na przod moze ktos mial u siebie jakies glosniki i moze polecic

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2009, 19:16 
Forumowicz

To zależy czy chcesz 13cm czy chcesz robić 16.5cm w drzwi. Jeśli ta pierwsza opcja wchodzi w grę to możesz kupić http://allegro.pl/item667476160_powerba ... ginal.html bardzo fajne głośniki i do nich wzmacniacz http://allegro.pl/item665500764_wzmacni ... rytas.html super dźwięk i przyzwoita moc ;) Teraz subwoofer http://allegro.pl/item666438401_carpowe ... _free.html za taką kasę bardzo fajny subik i do niego wzmak http://allegro.pl/item663743096_axton_c ... 420_w.html dość dobra firma i z doświadczenia wiem, że nie zmyślają mocy. Radio http://allegro.pl/item667789008_alpine_ ... lecam.html moim zdaniem skromna, ale dźwięk przyzwoity i bije twoje radyjko. Oczywiście wszystko co teraz masz sprzedaj i dołóż do tego co np. poleciłem Ci. Potrzebujesz około 1600zł, a sprzęt całkiem fajny :P

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 11:29 
Pierwsze kroki

dzieki downloader19 te glosniki na przod super :super: sub tez a mam pytanie czy glosniki na tyle to zmieniac czy lepiej zajac sie przodem bo widzilem ze na tyl mozna dac 6x9 na dystasnach ale czy warto ?? czy lepiej sie zając przodem a warto te 13 czy lepiej 16.5 ?? i jeszcze jedno pytanie jaką najlepiej obudowe do tego glosnika carpowera

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 11:37 
Przyjaciel forum

ja proponuję głośnik CARPOWER BLACK BASS 12
http://www.carpower.pl/index.php?id=2&l ... d_item=185
mam taki i naprawdę fajnie trybi :P :P
wal nagłośnienie na przód... na upartego wrzuć na tył 130mm byś miał stereo i tyle... ale dobry przód i sub i będziesz zadowolony!

6x9 są do malucha :P a nie do BMW :hyhy: :hyhy:

Pawel bmw318 powiem tak... czy w kinie domowym główne głośniki masz z przodu czy z tyłu ??? w samochodzie jest ta sama zasada ;) ;)

Ged piszesz że aktywna skrzynia to rozwiązanie dobre i przystępne dla portfela... ale nie zapominaj że za podobne pieniądze można mieć lepszy używany sprzęt... ;)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 12:45 
Forumowicz

Morfii, Zobacz ile pieniędzy ma kolega na to :P a Ty mu suba za 600zł proponujesz BLACK BASS fajny jest nie powiem, ale jak to carpower mocny bass, a jakość na drugim planie. Zawsze lepiej dać 16.5cm i wygłuszenie zrobić, ale to dużo roboty. Panele, wygłuszenie, nowe okablowanie pod głośniki. Tak jak kolega przede mną pisał 6x9 są do malucha, a tak naprawdę 6x9 sprawdza się tylko w łóżku :hyhy: Radio to podstawa i trudno mówić tutaj o tym, że twoje LG ma rządzić tym wszystkim :rotfl: Zastanów się nad wymianą ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 14:42 
Przyjaciel forum

To zależy kto za ile go kupi :P ja dałem 300zł za nówkę :P i gwarancja oczywiście jest :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 14:48 
Forumowicz

No to załatw jeszcze jednego i będzie poo sprawie :P

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 13:04 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 1.8is coupe
ja bym proponował o taki subwoofer pod siedzenie Kenwooda
http://www.allegro.pl/item667987022_ken ... slask.html
:hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 13:34 
Forumowicz

pyndzo, idź sobie stąd !!! heh :P (żartuje) Ja raczej nic pod siedzenie bym nie wkładał ;) Nie ma sensu po prostu. Za 800zł bass do bagażnika będzie o wiele lepszy ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1