Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
moteq
|
Tytuł: [e36] Piszczenie w glosnikach po podlaczeniu subwoofera Napisane: 27 czerwca 2009, 15:05 |
|
 |
Częsty bywalec |
Wiek: 40 Posty: 785 Lokalizacja: OKR Moje BMW: f20 118i Kod silnika: n13b16
|
Kupilem subwoofera. Kalble chinch i antena auto. mialem juz poprowadzone w aucie przez poprzedniego wlasciciela. Podlaczylem sobie tylko mase i +. Odpalam radio i wszystko gra, ale gdy wlaczylem silnik slysze piszczenie w glosnikach w rytm rosnacych obrotow. Kolega doradzil mi, zeby dac sobie kable w progu po przeciwnej stronie bo moze maja zaklocenia od instalacji elekt. z auta. Tak tez czyniac zauwazylem, ze dzieje sie to samo. Nie bardzo wiem co teraz zrobic. masa jest OK wiec nie wiem skad to piszczenie.
|
|
Góra |
|
 |
Wypych
|
Tytuł: Napisane: 27 czerwca 2009, 15:22 |
|
|
|
Góra |
|
 |
barteke36
|
Tytuł: Napisane: 27 czerwca 2009, 15:47 |
|
 |
Częsty bywalec |
 |
Wiek: 40 Posty: 625 Lokalizacja: kujawsko-pomorskie Moje BMW: e90 Kod silnika: M47/T2
|
musisz kupić kondensator. też tak miałem i problem po podłączeniu zniknął.
Góra |
|
 |
downloader19
|
Tytuł: Napisane: 27 czerwca 2009, 17:11 |
|
 |
Forumowicz |
 |
Wiek: 33 Posty: 401 Lokalizacja: Opole Moje BMW: E30 Kod silnika: M40B16
|
Lepiej wydać 100zł za kable niż za kondensator. Musisz mieć pociągnięte kable osobno tzn. sygnałowe z jednej strony, a zasilające z drugiej.

"Gdyby Bóg popierał przedni napęd chodzilibyśmy na rękach"
|
|
Góra |
|
 |
moteq
|
Tytuł: Napisane: 27 czerwca 2009, 19:38 |
|
 |
Częsty bywalec |
Wiek: 40 Posty: 785 Lokalizacja: OKR Moje BMW: f20 118i Kod silnika: n13b16
|
Kable sa ok. Mam juz drugi zestaw lepszych kabli. Sub i wzmacniacz ma relatywnie mala moc bo jest na 20cm glosniku wiec kondensator wydaje sie byc zbedny. Co ciekawe jak wkladalem drugi zestaw kabli przed wlozeniem do progu sprawdzalem na sucho i nic nie piszczalo. Po zlozeniu wszystkiego na gotowo pisk powrocil. Wydaje mi sie, ze moze potencjaly mas sa rozne na radiu i na subie. Po weekendzie sproboje podpiac mase z radia pod aku bezposerdnio. Mam nadzieje, ze jakos sie z tym uporam bo szlag mnie juz trafia
_________________ viewtopic.php?f=6&t=166911
|
|
Góra |
|
 |
Varrol
|
Tytuł: Napisane: 1 lipca 2009, 17:17 |
|
 |
Forumowicz |
Posty: 133 Lokalizacja: Warszawa Moje BMW: było E36 Kod silnika: M43B18
|
Chodzi tu o kondensator filtrujący zakładany pomiędzy radio a instalację elektryczną, nie o kondensator do suba.
Jak dla mnie to zakłócenia indukują Ci się na kablach - może jest jakieś przebicie na masę samochodu. Jaka masz instalację? Radio -> wzmacniacz -> Głośniki przód plus sub? Jak jest masa wzmacniacza podłączona - do aku, czy do karoserii?
|
|
Góra |
|
 |
Jega87
|
Tytuł: Re: [e36] Piszczenie w glosnikach po podlaczeniu subwoofera Napisane: 18 czerwca 2010, 20:54 |
|
 |
Częsty bywalec |
 |
Wiek: 37 Posty: 578 Lokalizacja: Szczecin Moje BMW: bmw e34 520i Kod silnika: m50b20
|
Witam mam podobny problem mam plus i minus z aku. a i tak mi piszczy jak odłączę kable sygnałowe od suba to piszczenie znika ..
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|