Witam.
Mam pewien problem z podłączeniem wzmacniacza audion srx3, chcę podłączyć do niego głośniki Hertz esk 130 i suba clarion sw3012b, wzmak i sub chodziły razem w samochodzie brata, może trochę ten wzmak za słaby na ten głośnik ale jak dla mnie to może być, słucham raczej rocka więc bas nie jest mi aż tak potrzebny,a że wzmak i bas dostałem od brata za free to już go założę

Nigdy nie montowałem sam żadnego systemu audio i nie mam instrukcji do wzmacniacza wiec mam kilka pytań:
1 Mam radio blaupunkt mp 66 i ma ono jedno wyjście na Saba , a wzmak ma dwa co na to poradzić, jakiś rozgałęźnik czy możne podłączyć kabel tylko do jednego złącza we wzmacniaczu ?
2 Jakiej grubości powinien być kabel zasilający od akumulatora i jaki powinien być bezpiecznik, w wzmacniaczu jest 30A,
3 Na wzmacniaczu są dwa pokrętła oznaczone jako VRMS jedno na przód drugie na tył ,a zakres ich regulacji to od 0,2 do 5 do czego one służą i jak powinny być ustawione przy takich głośnikach jakie posiadam?
4 Jak powinienem ustawić filtr górno przepustowy i dolno przepustowy żeby brzmiało to jak najlepiej z wyżej wymienionymi głośnikami, zakres ich regulacji to od 50 do 220Hz
5 Jak gruby powinien być kabel do suba 2*2.5 wystarczy czy powinien być grubszy?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich .