west napisał(a):
downloader19 napisał(a):
Ja na miejscu pał tez bym za to tępił

Co to ma być jazda na halogenach i postojówkach włączonych. Niech lepiej w ogóle nie włącza świateł taki jeden z drugim bo i tak ch... widać.
ogolnie to durny przepis odnosnie swiatel wlaczonych caly rok, powinni go zniesc.Glupota i nic wiecej, jak ktos ma problemy z zobaczeniem w dzien auta bez swiatel to na badania wzroku i zabrac prawko albo okulary z denka od butelki dla takiego delikwenta. Przyklad Anglia ,tam swiatla sa nie obowiazkowe w porze dziennej , tam ludzie maja inna kulture i zachowania, kazdy decyduje kiedy wlaczyc swiatla czy to deszcz,czy to mgla lub zmrok i nic nikomu sie nie dzieje. Ja to wogole proponuje jeszcze jeb...c szyld na kazdym aucie z tylu i z przodu z napisem jestem w ruchu....

siedza te darmozjady pierdzace w stolki w tym naszym rzadzie i wymyslaja rozne durne przepisy zamiast sie wziasc za budowe i remonty "drog" tylko takich na poziomie europejskim a nie jak to jest teraz ze droga zrobiona 2-3 lata temu ma juz koleiny, bo ktos wzial w lape i ktos jeszcze inny wylal jakis lepik pomieszany z kamieniami na podklad z piasku... achhhh szkoda nerwow...
Zdania są podzielone, ja wolę jednak jak się jeździ na światłach.
Co do pozostawianiu kierowcom wyboru- sorry, ale do tego potrzeba kultury, a u nas- są gówniane drogi i gówniana kultura jazdy- skocz sobie pomorze zachodnie w sezonie turystcznym i na trasie Kołobrzeg Międzyzdroje przyczep się do jakiegoś Niemca, zobaczysz co to jest kultura jazdy- tam gdzie masz 50 jedzie 50, ale w lesie potrafi przycisnąć do 170, jak dzieci bawią się piłką 10m od chodnika zwolni do 30, a nie jak "nasi" doda gazu żeby piłką nie trafili w wypolerowanąÂ blachę itp...
Przykłady można mnożyć, grupa użytkowników polskich dróg wcale nie jest lepsza od nich samych.
Światła są ok, mandaty mogły by być niższe (200zł?) ale wcale nie tak często je wlepiają- ostatnio mi panienki w radiowozie np mrygnęły światłami zamiast dawać mandat