BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Propozycje na skomponowanie dobrego car audio
PostNapisane: 24 września 2009, 23:13 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36
Kod silnika: M40B18
Witam wszystkich jestem nowy na forum chcial bym zamontowac w mojej e36 sedan jakis przyzwoicie grajacy sprzet mam do wydania ok 1000zl dodam ze chcial bym skupic sie na wymianie glosnikow z wykorzystaniem miejsc fabrycznych i zamontowanie sobwoofera mozliwie bez wiekszych przerobek. W swojej buni lubie sluchac muzy typu hip-hop techno trance i ogolem dobre nuty z duza iloscia basu. I dla tego zalezalo by mi na duzej ilosci basu. Jakie glosniki polecacie jaki subwoofer i jaki wzmacniacz??

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 12:31 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e90
Kod silnika: n52b30
hmm sam mam e36 sedan i powiem szczerze ze za 1000zł to ciezko znalezdz cos dobrego jezeli chodzi o sprzet a posiadasz juz radio?jesli nie to polecam zacząc wlasnie od niego i poszukac czegos z alpine albo pioneer do 400zł nastepnie glosniki przod nalepiej jakis zestaw separowany pozniej glosniki tylna tyl mozna np wzocic glosniki 6x9 z odpowiednimi dystansami i mozna zrobic tak kupic wzmacniacz 4 kanalowy i dac 2 kanaly na glosniki i 2 zmoskowac i dac na suba jezeli sie zdecydujesz co dokladnie chcesz kupic to cos sie poszuka

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 21:28 
Pierwsze kroki

Jak chodzi o czesc finansowa to jestem tego swiadomy ze moze byc ciezko. Dlatego nie wykluczam mozliwosci dolozenia powiedzmy 500zl extra. Na chwile obecna mam radio pioniera deh-2100ub ktos polecil mi zestaw JBL gto 508c co o tym sadzicie?? Zastanawialem sie tez nad wyjeciem tylnych glosnikow i zostawienie otworow zeby bas z suba jakos sie przedowtawal do kabiny bo jak sam wiesz w tym aucie kanapa i polka to kawal blachy. Czy to jest dobre rozwiazanie??

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 22:43 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e90
Kod silnika: n52b30
jezeli radio juz masz to juz jakas podstawa a z tymi glosnikami to jest w tym cos prawdy o sam sprawdzalem i bas sie lepiej przedostaje do srodka
jezeli chodzi o przod to moze cos http://www.allegro.pl/item753444419_hel ... ratis.html
albo http://www.allegro.pl/item750084509_dls ... r_dls.html
lub power bass ale nie moge znalezdz
nastepnie sub http://www.allegro.pl/item741989226_mag ... _basu.html albo http://www.allegro.pl/item729136722_skr ... _w_wa.html i wzmacniacz moze monoblok chybaze sie zdecydujesz na glosiniki to wtedy wiecej kanalow tu masz kilka przykladowych zestawow

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 08:52 
Forumowicz

Moje BMW: E36,316i
dozbieraj troszkę kasy i porozglądaj się za czymś z JBL na pewno nie będziesz żałował a w tym przypadku cena=jakość :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, 18:49 
Pierwsze kroki

witam .chciałbym zamontowac w swojej coupe-i jakis sprzet mam juz wzmaka 2x200 watt i moge mostkowac i nie wiem jaka do tego kupic tube bo chce zeby ładnie i czysto dosc grało no i nie wiem tez czy mam dawac jakies przetwornice pradu do wzmaka czy jak pomoze ktos?

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, 19:19 
Częsty bywalec

Moje BMW: Twoje?
Kod silnika: 25 6S1
adm135 napisał(a):
przetwornice pradu do wzmaka

co masz na myśli?

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, 19:56 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=131331
adm135 napisał(a):
witam .chciałbym zamontowac w swojej coupe-i jakis sprzet mam juz wzmaka 2x200 watt i moge mostkowac i nie wiem jaka do tego kupic tube bo chce zeby ładnie i czysto dosc grało no i nie wiem tez czy mam dawac jakies przetwornice pradu do wzmaka czy jak pomoze ktos?

przetwornice możesz podłączyć oczywiście jeżeli masz wzmacniacz domowy a nie samochodowy.

Dawid318i Moim zdaniem nie ma sensu wymieniać oryginalnych głośników noki ... mimo wieku sa to naprawdę bardzo dobre głośniki i każdy kto je wymienia.. na allegrowe za 13zł sztuka dla mnie to skończony ----- :kwasny: polecam najpierw poczytać pare lektor o tematyce Audio... tego typu głośników używa sie jedynie do średnich i wysokich tonów.. wiec wymiana na cokolwiek jest bez sensu.. a Tym co pisali o głośnikach 6x9 podziękuje konwersacji.

Dla Ciebie kolego będzie trudnym zadaniem nagłośnić sedana jest strasznie szczelny.. i przede wszystkim powiedz jaki ma to byc sprzęt... dla Ciebie czy dla ludzi idących po chodniku.. bo to najważniejsze.

z tego co tu przeczytałem.. wiele ludzi sie myli.. za 1000zł może juz nagłośnić fure... i nie mowie tu o blaupunkt-cie czy jakimś innym bazarowym shicie.

zapraszam na stronę z moim samochodzikiem.. sprzęt widoczny na obrazku. i kosztowal mnie 900 zł ;) oczywiście bez radia.. wzmacniacz + basik

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, 13:18 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Ja proponuję to zrobić woli długo ale na ciekawych komponentach początek to wiadomo radyjko a następnie dajemy na przód zestaw odseparowany d dobrze przygotowanych do tego drzwiach czyli panele MDF + wygłuszenie następnym naszym krokiem to wzmacniacz na przód bądź od razu i na skrzynie w zależności 2 lub 4 kanały na koniec dajemy skrzyneczkę i jeśli nam jest mało to wtedy głośniki na tył. (bardzo dużo ludzi już tyłu rezygnuje mając naprawdę ładnie i mocno grający przód plus dopełnienie z bagażnika.

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, 13:30 
Pierwsze kroki

ale bardziej interesuje mnie jaka skrzyniie dobrac bo teho wzmaka

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, 15:50 
Pierwsze kroki

Wiem o tym ze moze byc ciezko i dlatego pisze na tym forum. Chcial bym sie skupic glownie na wnetrzu. Ale nie powiem fajnie by bylo tez zwracac na siebie uwage na miescie.

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, 16:17 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Jak możesz podaj dokładne dane tego wzmacniacza albo model.

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 20:00 
Pierwsze kroki

apollo 2000 400w

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 20:11 
Forumowicz

Moje BMW: było E36
Kod silnika: M43B18
Szczerze, to jak w E36 nie wsadzi się głośników w przednie drzwi, to jest to trochę wyrzucanie pieniędzy - pracy z tym jest sporo, ale opłaca się. I najpierw proponuję zestroić przedni zestaw, a potem myśleć o skrzynce basowej.

Jeśli chodzi o głośniki, to przy tym budżecie ok 300zł - np. http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 9&pid=1094

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1