BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [ALARM] pomoc w doborze centralnego z pilota+dodatkowe funkc
PostNapisane: 12 października 2009, 21:49 
Forumowicz

Moje BMW: E 39
Kod silnika: M54B25
witam
na wstępie zaznaczam iż szukałem na forum ale nie znalazłem wszystkich ifnormacji :)
to tak:
mam bunie e36 rok prod 1995, posiadam centralny z kluczyka+domykanie szyb z kluczyka+elektryczny szyber (domykanie z kluczyka nie działa, nie wiem czy ma działać)
chciałbym zamontować sobie moduł żeby central chodził z pilota nie zależy mi na alarmie, byłem w zakładzie gdzie montują alarmy facet zaśpiewał 250zł, moim zdaniem troszkę dużo tym bardziej że siłowniki już są i teraz proszę was o pomoc w wyborze czegoś co będzie proste w montażu i przede wszystkim trwałe, wiem że lepiej wybrać coś polskiego niż chińszczyzne to po pierwsze, podstawową funkcją ma być tylko zamykanie+otwieranie, natomiast chciałbym jeszcze mieć 2 funkcje (jeżeli ich dodanie nie stanowi problemu)
1. domykanie/otwieranie szyb z pilota
2. nie wiem jak nazwać ale kumpel zrobił sobie w swojej a4 że naciska guziczek na pilocie i światła mu świecą prze kilka sekund, fajna sprawa jak idzie się w nocy z zakupami

3 jak wygląda sprawa ryglowania drzwi podczas jazdy?

dodam iż moje umiejętności są na prawdę na poziomie podstawowym, więc jeżeli ktoś ma gotowy schemat/opis jak to podłączyć to proszę podrzucić, a może macie pomysły na jakieś inne funkcje które można odpalić z pilota?

zapomniałem dodać, raczej nie interesują mnie piloty z grotami, a sam pilot ma być trwały żeby po miesiącu nie zeszła z niego srebrna farba

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 października 2009, 07:23 
Forumowicz

Moje BMW: E36,316i
ja posiadam coś takiego i sobie bardzo chwale:

AUTOALARM SEO DOLPHIN

Autoalarmy muszą sprostać coraz wyższym oczekiwaniom klientów i wymogom normatywnym Unii Europejskiej. Jesteśmy przekonani że produkty SEO zaspokoją wymagania najbardziej wybrednych klientów. W produktach SEO pomyślano o takich rozwiązaniach konstrukcyjnych, by instalator mógł współkreować potrzebne użytkownikowi autozabezpieczenia. Opracowany przez SEO, system programowania poziomowego umożliwia w SEO Dolphine przestawianie 8+2 funkcji programowalnych,co daje możliwość wykreowania kilkudziesięciu odmiennych wersji systemu.

W zależności od podłączenia współpracujących czujników autoalarmy SEO umożliwiają 9-strefową ochronę pojazdu:

- Drzwi , bagażnik i klapa silnika
- Wnętrze pojazdu
- Strefa zewnętrzna
- Strefa karoserii
- Automatyczna ochrona kierowcy funkcja antyporwaniowa
- Możliwość automatycznego pełnego uzbrojenia z pilota
- Blokada odjazdu
- Ochrona pamięci stanu urządzenia
- Posiada Certyfikat Bezpieczeństwa
- Obsługuje funkcje konfort ( domykanie szyb w samochodach z fabryczną funkcją konfort np. Seat , Skoda , VW , Audi , Opel , Ford )

W skład zestawu wchodzi:

- centrala alarmowa
- dwa piloty trzyprzyciskowe
- wiązka przewodów
- dioda LED sygnalizacyjna
- syrena 15W 6 ton
- instrukcja montażu

Moim zdaniem jest to chyba najlepszy alarm na rynku. pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 października 2009, 08:40 
Forumowicz

hmm, a jaki koszt takiego alarmu

Tytuł:
PostNapisane: 13 października 2009, 09:50 
Forumowicz

Moje BMW: E36,316i
W ogóle ciężko go spotkac, musiałbyś popytać w sklepach ja znalazłem tutaj

http://www.mse.pl/index.php?p103,auto-a ... a-kod-1291

Może znajdziesz taniej , na allegro poszukaj.

Tytuł:
PostNapisane: 13 października 2009, 11:04 
Forumowicz

szczerze to szkoda mi tyle kasy jak już wspomniałem nie zależy mi na alarmie

Tytuł:
PostNapisane: 13 października 2009, 13:13 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
marjanhc jak 230zł to dużo to radzę byś nie zawracał dup... bo albo coś jest dobre ale drogie albo hu... i tanie !!!
Kup sobie zestaw chiński za 80 zł i baw się w jego podłączanie... a po czasie okaże się że to nie działa, tamto trzeba przerabiać.. itd!! jeśli liczysz na coś w cenie czteropaku piwa to sobie odpuść i nie wystawiaj na pośmiewisko !!

PS.
zazwyczaj tanie zestawy nie mają tego co Ci potrzeba :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2009, 14:27 
Forumowicz

Morfii napisał(a):
marjanhc jak 230zł to dużo to radzę byś nie zawracał dup...

dupy nie zawracam, nie znam się dobrze na tym i czekam na opinie, jeżeli twoje wypowiedzi się ograniczają do takich stwierdzeń do lepiej po prostu nie odpowiadaj oczywiście dziękuję za zainteresowanie tematem z twojej strony, rozumiem że masz dany produkt i go polecasz, ale generalnie u mnie brakuje samego modułu radiowego więc po co mam płacić za pozostałe elementy zestawu typu siłowniki i czujki skoro i tak ich nie wykorzystam, nie zależy mi na czymś w cenie czteropaku ale wyrażnie określiłem że nie chce całego alarmu bo mam AC, no chyba że nie ma innej możliwości i żeby móc otwierać auto z pilota to muszę kupić cały zestaw

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2009, 17:55 
Częsty bywalec

Moje BMW: E90 LIM
Kod silnika: M47N2
marjanhc, a moze takie cos:

http://www.allegro.pl/item754199626_bmw ... iloty.html

masz to co chcesz... to tylko pierwsza lepsza propozycja z all..
pozdrawiam

Tytuł: Re: pomoc w doborze centralnego z pilota+dodatkowe funkc
PostNapisane: 15 października 2009, 18:22 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e38 - 730d
Kod silnika: M57
marjanhc napisał(a):
witam
na wstępie zaznaczam iż szukałem na forum ale nie znalazłem wszystkich ifnormacji :)
to tak:
mam bunie e36 rok prod 1995, posiadam centralny z kluczyka+domykanie szyb z kluczyka+elektryczny szyber (domykanie z kluczyka nie działa, nie wiem czy ma działać)
chciałbym zamontować sobie moduł żeby central chodził z pilota nie zależy mi na alarmie, byłem w zakładzie gdzie montują alarmy facet zaśpiewał 250zł, moim zdaniem troszkę dużo tym bardziej że siłowniki już są i teraz proszę was o pomoc w wyborze czegoś co będzie proste w montażu i przede wszystkim trwałe, wiem że lepiej wybrać coś polskiego niż chińszczyzne to po pierwsze, podstawową funkcją ma być tylko zamykanie+otwieranie, natomiast chciałbym jeszcze mieć 2 funkcje (jeżeli ich dodanie nie stanowi problemu)
1. domykanie/otwieranie szyb z pilota
2. nie wiem jak nazwać ale kumpel zrobił sobie w swojej a4 że naciska guziczek na pilocie i światła mu świecą prze kilka sekund, fajna sprawa jak idzie się w nocy z zakupami

3 jak wygląda sprawa ryglowania drzwi podczas jazdy?

dodam iż moje umiejętności są na prawdę na poziomie podstawowym, więc jeżeli ktoś ma gotowy schemat/opis jak to podłączyć to proszę podrzucić, a może macie pomysły na jakieś inne funkcje które można odpalić z pilota?

zapomniałem dodać, raczej nie interesują mnie piloty z grotami, a sam pilot ma być trwały żeby po miesiącu nie zeszła z niego srebrna farba

Witam. Ja zajmuję się od ładnych paru lat montażem różnego rodzaju zabezpieczeń jak i różnego rodzaju sterowników. Posiadam wiele sterowników i autoalarmów Polskiej renomowanej firmy "Proxima". Odrazu Ci mówię odpuść sobie wszelkiego rodzaju sterowniki po 80 zł z allegro produkcji "No Name". Same problemy są z takimi wynalazkami.

Proponuję Ci sterownik Proxima SRP. Jest to sterownik, który posiada:

- dynamiczny zmienny kod,
-sterowanie centralnym zamkiem - sygnalizowanie kierunkowskazami,
- funkcja komfort,
- zamykanie podczas jazdy - po 10-u sekundach od zapalenia zapłonu zamek automatycznie się zamknie a po wyłączeniu zapłonu zamki zostaną otwarte,
- autozamykanie - czyli mozna zaprogramować sterownik że po 30 sekundach po wyłączeniu silnika i opuszczeniu pojazdu drzwi się automatycznie zamkną a następnie po 10 sekundach po automatycznym zamknięciu dzrwi otwiera na 5 sekund (umożliwiając ewentualne odzyskanie kluczyków) a następnie ostatecznie zamyka drzwi.

Cena to 160 zł + przesyłka.

Pozdrawiam.

Sprzedam nową uszczelkę miski olejowej Elring do silników M50, M52 Vanos.

Tytuł: Re: pomoc w doborze centralnego z pilota+dodatkowe funkc
PostNapisane: 15 października 2009, 18:22 
Pierwsze kroki

...

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 12:18 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
a może coś takiego??

http://www.sklep.hadron.pl/index.php?z=1&m=34&id=545

taniej niż alarm i masz dwa w jednym pilot i kluczykw jednym opakowaniu

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 16:51 
Pierwsze kroki

JankielW_wa napisał(a):
a może coś takiego??

http://www.sklep.hadron.pl/index.php?z=1&m=34&id=545

taniej niż alarm i masz dwa w jednym pilot i kluczykw jednym opakowaniu

Zauważ że sprzedawane przez nich autoalarmy takich firm jak Proxima czy Seo są dostepne tylko dla zakładów montażowych, instalatorów i dystrybutorów czyli są to urządzenia z wyższej półki a nie to co zaproponowałeś. To urządzenia które cieszą się długą bezawaryjnością są wykonane z wysokiej jakości materiałów i podzespołów. Ten sterownik to produkcji "No Name" nie posiadający dynamicznego kodu zmiennego co jest bardzo ważne w tego tupu urządzeniach. Ponadto z mojego dużego doświadczenia piloty są napewno kiepskiej jakości o czym przekonałem się już nie raz kupując tego typu "wynalazki". Obecnie od paru lat montuję tylko i wyłącznie produkty Proxima i powiem szczerze że nie z nimi żadnych problemów. Także lepiej dożucić parę złotych i mieć markowe urządzenie. To jest tylko moje zdanie i nie jest żadną złośliwością.

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 17:07 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
To prawda że SEO czy Proxima są polskiej produkcji i z pewnością wysokiej jakości – jednak nie mają takiego sterownika (z pilotami typu scyzoryk) w ofercie. Produkt który wskazałem jest marki MaxiCar (mają różne produkty) http://www.sklep.hadron.pl/index.php?producent_id=32

I wiem, co prawda pośrednio, że się sprawdzają. Mój znajomy ma warsztat i zamontował kilkanaście egzemplarzy zresztą stąd je znam. Wybór zostawiam forumowiczom, ale jak ktoś daje gwarancje to myślę że można zaufać.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1