BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 01:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Problem z radiem i klimą przy wymianie radia...
PostNapisane: 19 listopada 2009, 00:23 
Forumowicz

Witam
Piszę ponieważ dzisiaj zabrałem się za zmianę radia w moim BMW e46 i mam dosyć spory problem. Mam nadzieję że ktoś zdoła mi pomóc. Mianowicie po wyjęciu oryginalnego radia bmw bussines podpiąłem nowe radio sonny.. Nowe radio przed zamontowaniem na stałe włączyło się i grało bez zarzutu. Problem pojawił się gdy chciałem je włożyc w miejsce starego... Otóż nie ukrywam iż było bardzo mało miejsca na wszystkie kable(oryginalne było napędzane prez jedną kostke i było znacznie mniej kabli). Aby zamontować je na miejsce musiałem trochę się poginnastykować i "poupychać" wszystko na ślepo. Po tym zabiegu radio nie działa (stare tez juz sprawdziłem i też nic) a dodatkowo nawet po wyłączeniu zapłonu ciągle kręci sie wentylatorek klimy(dodam iż jest to climatronik). wyłączyc go można jedynie odpinając wtyczkę z panela klimy...Co mogło się stać? czo mogłem zruszyc? Nie mam pojęcia. Proszę o pomoc. (dodam że na zapalonym silniku klima normalnie działa ale po przekręceniu kluczyka słychac jak by to nazwać "przeładowywanie sie klimy" -takie chrobotanie. Kiedyś było to słyszalne tylko przez chwilkę i ponoc to normalne. Teraz zaś to przeładowywanie trwa nawet do kilkunastu sekund i jest o wiele głośniejsze..
jeszcze mam pytanie jak najlepiej odłączyć tylne głośniki żeby nic nie rozcinać?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] Problem z radiem i klimą przy wymianie radia...
PostNapisane: 19 listopada 2009, 14:18 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
Sprawdź bezpieczniki pewnie któryś padł i radio nie trybi...
Co do klimy to nie wiem... może jeż za to jest odpowiedzialny :zdegustowany:
A głośniki chcesz wyjąć czy odłączyć przewody ??

Obrazek

PostNapisane: 19 listopada 2009, 15:10 
Forumowicz

Głośniki chciałbym zostawić tylko odłączyć w najlepszy możliwy sposób. Może odpiąć kabel przy samych głośnikach tylko jak sie tam dostać? co do tego radia i klimy to sprawdzałem bezpiueczniki i byly całe ..pogrzebałem troche i wszystkie kable całe. pteraz jeszcze raz sprawdzuiłem bezpieczniki i jten od radia byl spalony...po wymianie działa:) nie wiem co to bylo ze wczensiej nie działało.. ażne że jest ok. wiatraczek tez sie uspokoił. mam za to kolejny problem bo po podłączeniu Signata ram4 mk2 do Powerbassa s-10(wydaje mi sie ze wszystko dobrze zrobilem) na wzmaku po podłaczeniu aku tylko na chwile zaswieca sie czerwona dioda i gaśnie.. dalej nie działa...;/ co mogłem zrobić źle..;/

PostNapisane: 19 listopada 2009, 15:25 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
bezpieczniki trzeba sprawdzać...
sprawdź we wzmacniaczu...

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1