BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] touring zalana navi
PostNapisane: 7 lutego 2010, 15:51 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E 46 320 D Touring
Navi czytnik mk 4:
Witam serdecznie w związku z tym że moja navi ostatnio dość dziwnie się zachowywała czytaj wieszała się postanowiłem poświęcić jej trochę czasu wgrałem nowe softy nowe mapy ale poprawy nie było, zaglądnołem więc do bagażnika i zauważyłem że na jednej stronie navi mam dziwny biały nalot, postanowiłem ją więc wyciągnąć i rozkręcić i o to co w niej zobaczyłem:
Obrazek
i pod spodem takie coś :
Obrazek

Postanowiłem się zabrać za czyszczenie tego delikatnie wacikami i alkoholem przemyłem wszystko po operacji zaczeło to wyglądać tak:
Obrazek

Niestety po założeniu navi już nie działa :-( pisze to żeby właściciele touringa zwracali sobie na to uwagę. acha jeszcze jedna rzecz navi wyładowywała mi aku myslałem że stary padł ale to nie prawda po przemierzeniu okazało się że pobiera w wyłaczonym aucie 0,56 A po odpięciu navi 0,02 A.
Ps. może ktoś zna elektronika który zajmuje się navigacjami (czytnikami mk 4 ) albo może ktoś ma do sprzedania elektronikę z mk4

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: e 46 touring zalana navi
PostNapisane: 10 lutego 2010, 00:38 
Forumowicz

Moje BMW: E34 Touring
Kod silnika: M50B20
Ja zrobilbym płycie kąpiel w propanolu, delikatnie czyszcząc szczoteczką np do zębów..
Na płycie są male elementy, ich nóżki dzieli odległość często nie większa niz milimetr i nie trudno o zwarcie..
Jeżeli w/w kąpiel nie pomoże, to uwaliłeś ją podłączeniem po nieudolnym czyszczeniu..
Powodzenia i owocnych prac :ok:

Tytuł: Re: e 46 touring zalana navi
PostNapisane: 10 lutego 2010, 21:58 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E 46 320 D Touring
gugus89 napisał(a):
Ja zrobilbym płycie kąpiel w propanolu, delikatnie czyszcząc szczoteczką np do zębów..
Na płycie są male elementy, ich nóżki dzieli odległość często nie większa niz milimetr i nie trudno o zwarcie..
Jeżeli w/w kąpiel nie pomoże, to uwaliłeś ją podłączeniem po nieudolnym czyszczeniu..
Powodzenia i owocnych prac :ok:

no cóż spróbuje tylko znajde propanol

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1