Jasne ze sie nieda w cabrio z otwrtym dachem zrobic takiego dzwieku jak w normalnych zakrytych budach. Jakby nie bylo dzwiek odbija sie od otoczenia w normalnym samochodzie tworzac takka mniej wiecej scene, w cabrio musialby bardzo dokladnie ukierunkowac glosniki tak by graly dokladnie w uszy sluchacza. Co do kasy na dobre granie to czuje ze to troche malo na nowy sprzet dobrej klasy, HSK nowe 799zł do tego piec mocna 4 kanalowka dobrej jakosci to tez cos kolo 600 do 700zł. I praktycznie kasa poszla, jak Ci sie nie spieszy poluj na okazje w Allegro

ja tam upolowalem DLSy UP6i za 499zł 100% sprawne testowane gdzie nowy zestaw kosztuje 1500zł. Jako ich naped takze zakupilem taki piecyk jak Rodek R680N i u mnie juz wyszlo okolo 1200zł do tego dolich wygluszenie drzwi plyta MDF dystanse, przewody sygnalowki. Ja do swojego zestawu jeszcze szukam dobrych sredniakow DLSa UP albo UR2.5 kolejny wydatek na poziomie od 300 do 500zł. Warto sie zastanowic czy nie chcesz zrobic jednak u siebie 3way tak jak ja bede to robil aktywnie pod radiem Pioneer DEH-P88RSII (wbudowany procesor).
Co do Zestawu w e38 takze sa miejsca tylko na 130mm glosnik ( kto to widzial w takiej dupnej furze), Ale mniejsza z tym jest juz zakupiony system 165mm to bede go montowal z modelowaniem przednich kieszeni ktore jak dla mnie sa w Aucie zbedne bo tylko tam rodzina potrafi smiecic

Przygotuj sie psychicznie na zabawe z drzwiami i nie pchaj w nie byle czego z allegro za 300zł. Na twoim miejscu na dobry basior w drzwiach bym polecil Ci taka zabawe w kompletowanie sprzetu, czyli jesli radia jeszcze nie wybrales postaraj sie o takie ktore by moglo aktywnie pedzic dobry system nawet 3way ( moj pionek chodzi po okolo 1500zł nowy, jakosc , cena, wyglad), do tego bardzo dobrym wyjsciem jako wooferki w drzwi sa glosniki DLSa R6 jedne z najlepszych do 3way bo graja bardzo nisko wrecz rzucaja miesem, do tego dokupujesz sredniaka moze byc tak jak ja szukam DLS UP2.5 lub tansze wyjscie troszke wieksze ale nie gorsze jakosciowo to głosniczki Tec SQ3 ( takze mam je na uwadze ) cena 350zł za pare nowych co do ceny wooferow to tez mozna nowe na allegro wyrwac za 350 do 400zł. I do tego tweeter np Helix P1 albo cos w tym stylu cena do 300zł. Do tego zestawu przydala by Ci sie dobra jakosciowo 6 kanalowka, tak jak w moim przypadku. Wooferki w mostku najlepiej pedzic bo R6 naprawde potrzebuja mocy 200W RMS dla nich to raczej normalne. Wiec za piec jakosciowo jak rodek i takze o taki
Podlicz sobie wszystko dokladnie bo na dobre granie i przy dobryk okazjach wyjdzie spokojnie 2tysi za przdnie drzwi

Witaj Łukaszu krajanie

jak zrobie wszystko zapraszam na odsluch

A moze i na proces budowy bo bede pewnie u znajomego w Raciborzu wygluszal drzwi i montowal glosniki niemowiac juz o przerabianiu paneli