Witajcie,
Wszystko było cały czas OK, nic nie grzebane, aż tu nagle dzisiaj zostawiłem auto na może godzinkę, a przy ponownym odpaleniu moim oczom ukazuje się, no właśnie... nic się nie ukazuje...
Na desce rozdzielczej (z małym wyświetlaczem) nie działa:
- prędkościomierz
- ekonomizer
- wskaźnik paliwa
- wskaźnik temperatury silnika
- nie świeci się info o otwartych drzwiach, bagażniku, itp.
- nie działają lampki od kierunkowskazów, od długich świateł
- nie słychać charakterystycznego cykania przy włączonym kierunkowskazie (na zewnątrz działa)
- po otworzeniu drzwi z włączonymi światłami nie słychać tego dźwiękowego ostrzeżenia,
- nie wyświetlają się informacje nt. skrzyni biegów
- nie świecą się światła cofania
Na desce świeci się kontrolka poduszki (wcześniej też się świeciła, mata uszkodzona

) po wyłączeniu przyciskiem kontroli trakcji na desce zapala się odpowiednia kontrolka, podobnie sprawa wygląda po zaciągnięciu hamulca ręcznego - odpowiednia kontrolka się zapala. Oświetlenie zegarów działa.
Z tego co zauważyłem teraz to przy próbie zmniejszenia intensywności oświetlenia deski wszystko się ładnie ściemnia (jak zwykle), ale wyświetlacz wskazujący temperaturę klimatronika ściemnia się po czym błyskawicznie zaczyna znowu świecić tak mocno jakby nie reagował zupełnie na położenie tego potencjometru.
ABS działa, kontrola trakcji działa. Akumulator odpinałem, bezpieczniki wszystkie sprawdzone i zero efektów. Auto odpala i jeździ normalnie.
Miał ktoś do czynienia z podobnymi objawami? Gdzie szukać problemu?
Pozdrawiam,
Hubert