Czerwone drzwi to sa najtansze maty bitumiczne cos jak APP. Ja robie tak kupuje dekarke Soudal 10m dlugosci 30 szerowkosci i to mi wystarcza na dwoje drzwi wyklejenie od wewnatrz wieksze platy blachy, w srodku to wystarczy. Na zewnatrz pod boczek jak widzisz wszystkie te dziury w drzwiach musisz je wszystkie szczelnie pozamykac jakimis twardymi elementami i tutaj masz pole do popisu ( cienka plyta MDF, blacha alu, zabawa w zywicy i wlokno szklane) zatykajac tak otwory na nity czy wkrety zapewniasz sztywnosc komory ktora beda tworzyc drzwi dla wooferow, do sztywnosci musisz dodac jeszcze szczelnosc wiec na to wszystko jesli masz juz otwory montazowe ladnie pozatykane kladziesz maty bitumiczne lub taniej Dekarke.
U mnie bedzie to wygladalo nastepujaco:
Dekarka srodek drzwi, otwory montazowe w e38 jeden wielki u dolu drzwi zatykam plyta z MDF i na to ida APP miekkie dla szczelnosci i potem jak bedzie jeszcze brak sztywnosci to Dekarka.
O dystansach z MDFu niemusze mowic zeby glosnik przez nie byl przykrecony do drzwi

.
Mam dekarki na tyle ze sam boczek pokusze sie wygluszyc od rodka zeby nic nie trzeszczalo, a o wage drzwi sie nie boj bo wiele to nie obciazy a od kilku kilo nic im nie bedzie