BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e34] Centralny zamek - awaria
PostNapisane: 29 czerwca 2010, 18:20 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: 1994r. 2,5TDS
Witam kolegów
Mam niesamowity problem z centralnym zamkiem gdy zamknąłem go przyciskiem na pilocie za czorta nie chciał się otworzyć, myślałem, że to wina baterii i niestety się pomyliłem :( po wymianie na nowe po 20 min udało się go otworzyć przyciskiem ale nie na długo gdyż od tej pory w ogóle nie działa mi pilot :( próbowałem go zakodować tak jak jest napisane na forach ale niestety lipa wszystko działa oprócz końcowej opcji gdy auto ma się zamknąć i otworzyć. Samochód był otwierany i zamykany tylko i wyłącznie z pilota gdyż jak się okazało jakiś niezbyt rozgarnięty właściciel po zaślepiał zamki w klamce które i tak sa uszkodzone :evil: i jedyny sposób na otwarcie/zamkniecie auta to pilot. Moje spostrzeżenia po oglądnięciu i przesmarowaniu zamków,siłowników etc: samochód zamyka się i otwiera poprawnie gdy robimy to za pomocą rygli, gdy rygle sa zamkniete jedyny sposób na ich otwarcie to użycie zamka w klapie ale niestety dziala on tylko w jednym kierunku tzn. jesli rygle zamknę recznie to je otworze tym zamkiem, jesli zamkne zamkiem to juz ich nim nie otworze tylko recznie od srodka. Dodam ponadto iż od jakiegos czasu mialem problem z oswietleniem wnętrza swiatlo podczas jazdy raz gaslo raz swiecilo nie wiem czy czasami nie jest to wina krancówek(jak je najlatwiej sprawdzic) :?: sprawdzałem bezpieczniki wszystkie są dobre nawet ten w centralce. Czytałem iż moze to być wina przekaźników w centralce czy ktoś już się spotkał z takowym problemem? Dodam iż zamykanie otwieranie dzialalo bez zarzutu przez ponad 4,5roku gdyz od tego czasu mam tdska, jedyne co mnie zastanawia, że przed tą awarią umyłem silinik czy mogłem cos zalać? nie ukrywam iż bardzo uważałem.
dodam rownież iż samochód ma wszystko zamontowane fabrycznie + alarm. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc/porady, przepraszam że sie tak rozpisałem :) jak potrzeba mogę wrzucić zdjęcia 8)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e34 tds] Centralny zamek - awaria
PostNapisane: 29 czerwca 2010, 23:02 
Forumowicz

Moje BMW: E34
Kod silnika: M50B20
MSPedros napisał(a):
nie wiem czy czasami nie jest to wina krancówek(jak je najlatwiej sprawdzic)
musisz odkręcić el. nr. 7. W nim są czujniki krańcowe. ja miałem tak że światło ciągle migało. okazało się że ugnił kabelek z czujnik i dotykał karoserii. nie mam centralnego zamka z pilota, a z kluczyka i w moim przypadku było tak że, jak przekręcałem na zamknij to auto zamykało się i od razu otwierało, przekręcałem drugi raz i autko się zamykało.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1