Witam,
Telefon po włożeniu SIM (Era) uaktywnia się i na MID mogę przerzucać kontakty itd. Gdy uzyskuję połączenie nic nie słyszę w głośnikach

. Ja za to jestem słyszany przez rozmówcę.
Myślałem że telefon padnięty ale po wymontowaniu z samochodu jako samodzielny działa. I ja słyszę i jestem słyszany. Przy dzwonieniu jak ze zwykłej komórki luzem jakość jest kiepska i w tle coś piszczy cicho i jednostajnie ale jednak działa.
Spróbowałem jeszcze raz podpiąć go do samochodu i po nawiązaniu połączenia podnieść słuchawkę do ucha. Totalna cisza. Rozmówca za to potwierdził że z samochodu zawsze słyszał mnie lepiej więc wnioskuję że mikrofon samochodowy (ten przy lusterku) działa. Radio/CD też działa żeby nie było wątpliwości.
O co biega? Wymiana informacji między telefonem a MID jest. Mogę wybierać numery i kończyć rozmowę. Jestem słyszany ale nic nie mogę usłyszeć. Ani na zestawie głośnomówiącym ani w samej słuchawce

. Wygląda jakby telefon po podłączeniu aktywował tylko mikrofon bez głośników. Może trzeba jakoś po nawiązaniu połączenia uaktywnić system głośnomówiący?
Taka popierdułka a tyle krwi napsuła już 2. dzień się z tym bujam
Koledzy pomóżcie proszę...