BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: BME [E39, 2001] sytuacja niezwykle interesująca...
PostNapisane: 1 sierpnia 2010, 23:25 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 520d
witam serdecznie koledzy,

Piszę do Was z zapytaniem, otóż mój problem jest dosyć nietypowy, mianowicie podczas jazdy gasnie mi radio i cd, pozwolę sobie opisać objawy.
(mam zmieniarkę w bagazniku i nawigację z ekranem 16:9)
Odpalam silnik wszystko jest okey, radio gra płyty chodzą, po przejechaniu kilkunastu metrów nagle wszystko milknie, urządzenie chodzi wszystko sie świeci tylk oniestety nie doświadczam dzwieku. Sytuacja ma siętak samo z dzwiekiem radia i CD. w Przypadku CD (na podstawie prób i błedów) zauważyłem ze jesli zniknie dzwiek szybo nacisniety klawisz poprzedniego utworu przywraca dzwiek ale niestety nie jest to zasadą. Znalazłem rozwiązanie, dosyć dziwne mianowicie jesli wybiorę ze zmieniarki WSZYSTKIE płyty i odpalę silnik radio chodzi (ale bez CD :/ ) chodź także sie rozłącza. Nastepnei wsadzam pakiet CD i co powien czas problem wraca, płytki nagrywam z prędkością 32x Wy także tak wypalacie? Udąło mi sie po czesci rozwiązać problem otóżw trasie musze zatrzymac auto wyjsc, wybrac pakiet CD ,wsadzic go ponownie do zmieniarki, odpalic silnik, i czekać chwilkę az zaskoczy, i czasam ito pomaga ale ne izawsze. Zauważyłem jeszcze cos ciekawego, jak jadę po brukowanej drodze, problem błyskawicznie wraca, znika dzwiek całkowicie.
Nie wiem co jest przyczyną, wybaczcie mi moją formę pisania, ale już nie mam sił, :/ nie wiem kompletnie co robić, zacząłem się cieszyc z tego ze wogóle słyszę dxwięk.
Pierwsze zdarzenie miało miejsce jak jechałem własnie drogą brukowaną, nie była to zawrotna prędkość ze względu na amortyzatory dbam o niunieee :) i wtedy ,,zgasło'' ...

usilnie proszę o pomoc, od 4 dni siedzę do pierwszej w nocy i analizuję treść naszego forum ale niestety nic nie znalazłem.
Będę Wam bardzo wdzięczny
Łączę ogromne wyrazy szacunku
Łukasz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: BME [E39, 2001] sytuacja niezwykle interesująca...
PostNapisane: 1 sierpnia 2010, 23:36 
Częsty bywalec

Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=73812&start=80
spróbuj nagrywać muzykę do auta z prędkością 8x może pomoże ;) osobiście nie spotkałem sie z takim problemem ale np jak nagram muze na 40x to niewielkie rysy wystarczą lub nierówności w drodze i płyta sie zacina lub przeskakuje, miałem tak kiedyś w byłym aucie na odtwarzaczu alpine. :/ ale własnie nagrywanie 8x pomogło. ewentualnie może gdzieś kostka do radia sie poluzowała, sprawdzałeś?

PostNapisane: 1 sierpnia 2010, 23:52 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 520d
kostka? hmmm bawiłem sie w ,,triki' 'wyjmowania i wsadzania jeszcze raz, zobacze 8ką, ale ciekawym jest ze radio tez tak sie zachowuje wieć nie moge wykluczyc radia ew. sameg ocd.... :/

PostNapisane: 2 sierpnia 2010, 06:18 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
CD-audio nagrywamy najwolniej jak się da. Przeważnie jest to x4

E38 740i (I 2011 - XII2017)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1