BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Instalacja telefonu uniwersalnego Nokia
PostNapisane: 16 sierpnia 2010, 17:36 
Częsty bywalec

Witam!

Szukałem odpowiedniego tematu na forum, jednak znalazłem tylko odnośniki do rozkodowanych numerów VIN. Otóż w moim aucie jest zamontowana instalacja do telefonu uniwersalnego producenta Nokii ( okablowanie, słuchawka taka plastikowa jak w telefonie domowym, głośnik po stronie pasażera i mikrofon nad lusterkiem wstecznym koło przycisku od szyberdachu) // S640A CAR TELEPHONE PREPARATION Instalacja pod montaż tel. uniwers. //. Nie jest podłączona do telefonu, więc nawet nie wiem czy działa, ale mam pytanie, czy ma ktoś wiedzę, czy mógłbym sobie podłączyć swój telefon (HTC) kupując odpowiedni adapter itp.? Z tego co mi wiadomo to cały "sterownik" tej instalacji znajduje się pod osłoną \tunelem\ okrywającą lewarek skrzyni biegów. Wymaga to więc dodatkowych zabiegów aby to uruchomić? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź. Obiecuję duże piwo dla osoby, która nakierowała by mnie na właściwy trop.

Pozdrawiam
Emcebre

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] Instalacja telefonu uniwersalnego Nokia
PostNapisane: 17 sierpnia 2010, 17:17 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M52B25
Emcebre napisał(a):
Witam!

Szukałem odpowiedniego tematu na forum, jednak znalazłem tylko odnośniki do rozkodowanych numerów VIN. Otóż w moim aucie jest zamontowana instalacja do telefonu uniwersalnego producenta Nokii ( okablowanie, słuchawka taka plastikowa jak w telefonie domowym, głośnik po stronie pasażera i mikrofon nad lusterkiem wstecznym koło przycisku od szyberdachu) // S640A CAR TELEPHONE PREPARATION Instalacja pod montaż tel. uniwers. //. Nie jest podłączona do telefonu, więc nawet nie wiem czy działa, ale mam pytanie, czy ma ktoś wiedzę, czy mógłbym sobie podłączyć swój telefon (HTC) kupując odpowiedni adapter itp.? Z tego co mi wiadomo to cały "sterownik" tej instalacji znajduje się pod osłoną \tunelem\ okrywającą lewarek skrzyni biegów. Wymaga to więc dodatkowych zabiegów aby to uruchomić? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź. Obiecuję duże piwo dla osoby, która nakierowała by mnie na właściwy trop.

Pozdrawiam
Emcebre

Kolego raczej nie podlaczysz tylko nokia z tego co mi wiadomo a po co ci inna, mozesz zamowic duplikat karty wkladasz ja do samochodu i dziala tak ze jak jedziesz auto to dzwoni ci do auta a nie na kom :) a jak nie jedziesz to normalnie ci smiga na kom , moj znajomy tak ma :)

Tytuł: Re: [E46] Instalacja telefonu uniwersalnego Nokia
PostNapisane: 17 sierpnia 2010, 20:33 
Częsty bywalec

prezes83, dzięki za odpowiedź, będę więc musiał coś pokombinować w wolnym czasie. Przeszukałem Internet w poszukiwaniu instrukcji do telefonu w BMW, niestety znalazło mi jedną stronę, która na dodatek jest blokowana przez moją zaporę, w związku z tym mam pytanie, czy ktoś z Forumowiczów ma może instrukcję do telefonu, jak zainstalować itp.? Może być w języku niemieckim, lub angielskim, najchętniej oczywiście polska. Niestety w głównej instrukcji do BMW jest tylko lakoniczna informacja o instalacji telefonu i odsyłka do instrukcji dot. telefonu. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam
Emcebre

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1