Witam serdecznie. Od paru dni ciesze sie swoja E36 [ w koncu

] i recznie wzialem sie za polerke, odkuzanie i upiekszanie w light'towym tonie. Nie za duzo ale ladnie.
Przesledzilem kilka tematow zwiazanych z tematyka audio na forum i nie znalazlem konkretnych informacji ktore mnie interesuja. Chodzi mi dokladnie o komplet typu Radio+glosniki. Bez wzmacniacza, tuby i innych udoskonalen [ przynajmniej na razie ze wzgledu na budzet ].
Na wstepie zaczne od tego ze muzyka ktora slucham to Trance i od czasu do czasu stacji radiowych. Radyjko... hmm mysle nad Blaupunktem [ cos w stylu tego, ktore proponuje
ditcho 2 tematy nizej.
--->>>
Radyjko<<<---
Problem mam jesli chodzi o same glosniki. Na razie nie mam zamiaru montowac zadnych 'obudow' na glosniki w przednie drzwi i w miejsca standardowych [ te male gwizdki ] wstawic cos nowego w tej srednicy ale i lepszego bo z tymi orginalnymi u mnie sprawa wyglada tak, ze od strony kierowcy glosniczek nie gra.
Co do tylnich glosnikow chcialbym abyscie pomogli mi wybrac cos do tego radyjka i do muzyki ktorej slucham. Najlepiej by bylo zeby weszly w orginalne obudowy plastikowe jakie beemka posiada z tylu po bokach, noo ewentualnie trzeba bedzie wmontowac je w polke.
Jesli chodzi o budzet, to jak wczesniej wspomnialem jest on troche ograniczony.
400zl na radyjko i mysle ze ok. 300~350 MAX na glosniki.
P.S. Nie znam sie zbytnio na tym jakiej mocy MAX moglyby byc aby nie obciazyly radyjka. Wiadomo ze radyjko to 45~50W na kanal wiec na tym sie zbytnio nie znam.
Jesli ktos moglby sie podzielic fachowa opinia i pomoc w jakikolwiek sposob bede bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam