BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 14 maja 2025, 14:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Radio PHILIPS nie działa
PostNapisane: 21 kwietnia 2011, 14:23 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: 320d
Więc tak, od tygodnia posiadam ten samochód, BMW E46 2002r.

Radio: BMW MULTI INFO PHILIPS 22DC709/23E + czytnik do nawigacji mk3

Wiem, że radio wyłączało się poprzedniemu właścicielowi, po prostu gasł ekran, no ale, że nie było to częste to i tak wziąłem ten samochód, przez tydzień ani razu się nie wyłączyło, jednak 2 dni temu ciach i przestało wyświetlać, wkładam kluczyk przekręcam i nic, nawet nie mignie, sprawdziłem bezpieczniki ale wszystkie ok.
Wczoraj przy około 160 km/h, radio włączyło się na jakąś minutkę ale po minucie wyłączyło się przy do hamowaniu, nie wiem czy ma to jakieś znaczenie:/ włączyło się również dzisiaj z rana przy trzaśnięciu drzwiami, ale również nie pograło długo.
Zdecydowałem się oddać do elektronika, ale nie potrafił tego zrobić, powiedział że wszystkie luty wyglądają ok, ale bez schematu radia nic nie zrobi,podobno szukał w necie ale nic nie znalazł.
Podłączyliśmy radio, dalej nie działa, jednak przy przekręceniu kluczyka można zauważyć, że na kilka sekund włącza się ekran(widać menu) jednak bez podświetlenia, przy wyciąganiu kluczyka dzieje się to samo.

Więc moja prośba, to pomocy!
Co to może być?
Gdzie znajdę jakieś schematy tego radia?
Z góry dzięki za pomoc.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] Radio PHILIPS nie działa
PostNapisane: 28 kwietnia 2011, 13:41 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: 320d
Dobra nie wiedziałem co robić, nigdzie nie znalazłem pomocy więc kupiłem takie samo używane radio, podłączyłem i działa, radio gra jednak nie ma wszystkich opcji, jest tylko radio, ustawienia, wyłączenie monitora i temperatura, tylko że te radio ma więcej opcji, jak nawigacja, wyświetlanie danych komputera i telefon a i w ustawieniach jest więcej opcji, domyślam się że jest to jakiś tryb serwisowy, nawet języka nie mogę zmienić. W poprzednim radiu po zepsuciu też były tylko takie opcje jak to przełączyć?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1