Pitoś napisał(a):
Ok to napisze może dokładnie o co mi chodzi
Mam obecnie zamontowane w aucie radio Kenwooda jakieś z mp3 jestem wzrokowcem i jak dla mnie to radio strasznie wygląda w tym samochodzie! Dlatego na 1000% zamontuje z powrotem oryginalne CD i dlatego chciałem sie dowiedzieć czy warto dać 500-600zł za CD Business Alpine czy może jednak lepiej kupić innego producenta za 300-350zł, jeśli jest różnica w jakości miedzy Alpiną a innymi to chętnie dopłacę te 200zł bo radio zostanie już na dłuższy czas....
I teraz co do głośników radia słucham w samochodzie jak każdy normalny człowiek nie potrafię prowadzić auta jak mam dyskotekę na pokładzie, ale w moim E46 przednie głośniki grają gorzej niż te co miałem w omedze B

dlatego chciałem bez bardzo dużych nakładów zrobić coś z przednimi głośnikami....
Od razu zaznaczam że odpadają wszelkiego rodzaju wzmacniacze w bagażniku i tuby ma być seria + ewentualnie nowe głośniki...
Ten wzmacniacz co napisałem mogę mieć za 200zł gość w sklepie ma jedną sztukę używaną bez wtyczek i powiedział że za pół ceny odda dlatego też pomyślałem że można by to wsadzić za radiem ale jeśli twierdzicie że to strata kasy to zapominam o temacie

Moja opinia.
Zapomnij o tym gadżecie/wzmacniaczu, niech inny głupi to kupi...
Radio fabryczne kup kasetę, najtańsze, zepsute, byle dobrze wyglądało - nie musi grać,
bo i tak niewiele byłoby z niego pożytku, ale to jedyny sprzęt który można tam zamontować żeby nie zbeszcześcić deski!
Wybierz sobie i kup jakieś dobre, nowoczesne radio - najlepiej Alpine,
podłącz je gdzieś - w schowku, pod siedzeniem - nie wiem gdzie - pomyśl sam.
Koszt - 500 zł i trochę kombinowania ze schowaniem radia.
Podłącz do tego radia istniejące głośniki i już będzie lepiej niz na radiu fabrycznym.
Ale ostrzegam, fabryczne głośniki z przodu nie są w stanie grać niskich częstotliwości,
zobaczysz sam.
Jeśli będzie Ci trzeszczało, pakuj zestaw dwudrożny w przednie drzwi (ostrzegam-hardcore!)
Żle podchodzisz do tematu, bo ja np. nie mam suba w bagażniku i jeszcze trochę potrwa zanim go zamontuję.
Słucham głownie klasyki a do tego nie jest mi na razie potrzebny, natomiast wzmacniacz - jak najbardziej.
Zamontowałem do drzwi Infinity Kappa 90W i nie ma takiego radia które by te głośniki potrafiło dobrze wykorzystać.
A zabawa w zestaw dwudrożny w drzwiach - którą chcesz rozpocząć, jest tak pracochłonna,
że podłączenie wzmacniacza to już spacerek.
Moje auto też jest jak z fabryki i takie pozostanie.
(moc jaka jest pisana w parametrach technicznych radioodbiorników podziel zawsze przez 3 albo i 4
- wtedy przynajmniej masz jasność nad czym myślisz.)