AC_SCHNITZER napisał(a):
Wypych napisał(a):
Z cieniowaniem...
to mnie trochę zastanawia

za cieniowanie sie nie kasuje.
(to jest cwancyk lakiernika) tzn nie mówi sie o tym klientowi po prostu zawyża sie stawkę za element w momencie oględzin tak aby później warsztat nie ponosił strat,
Skąd taka teza, że za cieniowanie się nie kasuje? Cieniowanie to żaden 'cwancyk' tylko normalny element naprawy technologicznej, a wliczanie go w cenę elementu jest nieuczciwością, bo nie zawsze istnieje konieczność cieniowania. Np naprawa drobnego zarysowania na środku drzwi nie wymaga cieniowania, naprawa uszkodzenia w okolicy krawędzi drzwi wymaga cieniowania (błotnika lub drzwi w zależności, z której strony jest uszkodzenie), a wymiana drzwi wymaga cieniowania dwóch sąsiednich elementów, czyli jeden lakierujesz, a dwa cieniujesz. Lakierowanie przedniej i tylnej pokrywy oraz zderzaków nie wymaga cieniowania. I tak właśnie płacą TU, a one chyba żadnych cwantyków nie uznają? Trzymają się twardo technologicznie i ekonomicznie uzasadnionych koszów naprawy
AC_SCHNITZER napisał(a):
zastanawiam sie bo nigdy nie korzystałem z usług lakiernika

tez mogla by sie wypowiedzieć taka osoba która korzysta z usług lakiernika jaki kit im wciska lakiernik

Ja też nie korzystam z usług lakierników, ale własnym klientom wciskam właśnie taki kit

Płacą za cieniowanie wtedy kiedy jest ono technologicznie konieczne, a w pozostałych przypadkach nie płacą.