BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 22:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Progi bmw e36 jak wykonczyc zeby to "wygladalo"
PostNapisane: 7 lipca 2009, 21:55 
Pierwsze kroki

Witam. Kupilem ostatnio sobie bawarke sedana e36 czarniutkiego. Jedyne co w nim mi nie pasuje to progi - sa jakies takie szare i chropowate. Nie chcę wydawac kupy kase na lakiernika. Cyz ktos mi doradzi jak powinienem z nimi walczyc? nakladac mase czy wygladzic? Moze jest jakas farbka na rynku ktora mocno nie bedzie sie gryzla z seryjna czernia w e36? Prosze o pomoc. Z gory dziekuje i pozdrawiam posiadaczy bawarek ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2009, 22:08 
Częsty bywalec

Kup nakładki progowe, jak Ci sie uda to wyrwiesz za 200 PLN w swoim kolorze i nie będziesz musiał lakierować,poszukaj na allegro, popytaj na forach. Pare spinek kupisz w aso, kilka dziur w progu wywiercisz i będzie to wtedy wyglądać. Nie rób druciarstwa z jakąs masą... :(

Pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2009, 22:14 
Forumowicz

ja też miałem szare progi i powycierane, kupiłem papierową taśmę i czarny lakier w spreju okleiłem auto gazetkami wymaskowałem progi i pomalowałem koszt jakieś 40 zł zależy jakiej firmy farbe kupisz, wygląda teraz o niebo lepiej niż przed malowaniem

Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2009, 22:31 
Pierwsze kroki

Dzieki za podpowiedz ;). Fakt racja ze najlepiej kupic progi w kolorze ale jak juz jakies sa mozna by sprobowac czegos z nimi. Virus co miales na mysli piszac "wymaskowałem progi"? Pamietasz jaka to byla farba? Czym sie kierowac przy jej zakupie i czy nakladac po niej lakier? Dasz rade na dniach zorbic zdjecie i zademonstrowac efekt?

Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2009, 22:58 
Forumowicz

okleic progi tak zeby nie pomalować zbędnych elementów ja odciecie lakieru robiłem w tym zgłębieniu jak sie próg kończy. wybierając farbę w spreju kieruj się kolorem i połyskiem, ja wybrałem czrną z połyskiem ( w przeciwieństwie do matowej nie trzeba jej lakierować) na mój samochód zużyłem 2,5 pojemnika 400ml. w dobrych sklepach z farbami do samochodu możesz dobrać lakier pod kolor auta ale spraj 250 ml (mały jak grom )kosztuje średnio 30 zł i trzeba na to lakier nałożyćzaraz postaran się dać foto jak jakieś mam

Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2009, 23:26 
Forumowicz

może troche nie najlepiej tego widać ale na chwile obecną lepszych nie mam dolne krawędzie zderzaków też lakierowałem na czarno bo były szare
foto za przednim kołem widać poprawki przed lakierowaniem
foto- tu widać jeszcze gazete bo poprawiałem progi były poobijane od kamieni i zaczeła wyłazić rdza(rocznik 94)
po rdzy nie ma śladu i jeszcze nie wyłazi odpukać

jak na brak pojęcia o lakierowaniu i koszcie poniżej 40 zł to chyba wygląda przyzwoicie :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1