BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 11:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Blacharka i lakierowanie
PostNapisane: 25 lipca 2008, 19:59 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 320i Coupe
Mam na samochodzie bardzo wiele rys i odprysków (głównie od kamieni) Poza tym "maskowania" jakie robił poprzedni właściciel poprostu odpadaja. A no i mała przycierka się zdarzyła. Czy zna może ktoś z was warsztat blacharsko-lakierniczy w warszawie w którym mógł bym się uporać z tymi problemami? Myślałem o pomalowaniu całego auta (lakier ma już 16 lat i nie wygłąda ładnie). Co wy na to? :(
Z góry dzięki za pomoc

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2008, 20:52 
Pierwsze kroki

Lakierowanie calego auta chyba nie ma sensu. Jesli nie ma wiekszych uszkodzen (odpryskow itd) to nie ma koniecznosci malowania calosci.

Czesto podjezdzaja do mnie klienci i pytaja sie o cene pomalowania calosci bo lakier wyblakly i miejscami spore odpryski. Z reguly konczy sie na tym ze sugeruje im polerke calosci, pomalowanie jednego moze dwoch najbardziej uszkodzonych elementow, kilka drobnym pedzelkowych zaprawek na niektore odpryski od kamieni i auto jak wyjezdza ode mnie ma blysk jak nowka, uszkodzenia nie rzucaja sie w oczy a kasy gosc zostawia u mnie 1/3 tego co przy calosciowce.

Jesli nie ma korozji to nie ma sensu wpierdalac sie w lakierowanie calego nadwozia, chyba ze rzeczywiscie lakierek dostal po dupie ostro (kamyczki, gradobicie).

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2008, 21:16 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 320i Coupe
Dzieki za podpowiedź. A masz może namiary na jakiś dobry zakład? :|

Tytuł: Re: Blacharka i lakierowanie
PostNapisane: 29 kwietnia 2010, 21:40 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39 540i
a jaki jest koszt pomalowania e39 sedana z czarnego na czarny mam podobny problem ,ale interesuje mnie pomalować cały bo zderzaki i błotnik lewy chce wymienić a pozatym lakier ma 16 lat i kupe odprysków od kamieni i 3 prztarcia drzwi ,zderzak i na klapie purchel sie zrobił i wgiot na masce i dachu .nie zamierzam auta sprzedawac zamierzam im jeszcze pojedzić dlugo ew. jak jakis inny bym kupowal to ten i tak zostanie w garażu ew. jako 2 auto. interesuje mie czarny metalik. jaki zakład polecacie w woj. mazowieckim ew. lódzkim z przystempnymi cenami gdzie dobrze robia nie interesuje mie u pana mietka w garażu za 600 tylko tak zeby nastepne 100lat lakierek swiecil i blyszczał z daleka:P :super:

PostNapisane: 29 kwietnia 2010, 22:51 
Forumowicz

perazz, koszt lakierowania całego zależy od tego ile w danym aucie jest do roboty,ile pujdzie szpachli itd.
generalnie cena powina być ok 4 tyś zł jeśli chesz w warsztacie

ps.kotlet prawie 2 letni smakował?skoro tak to cieszę się bardzo... :)

PostNapisane: 23 czerwca 2010, 00:05 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39 540i
ok 4 tys. wiadomo że się pałaci ale mi chodziło gdzie polecacie odnoscie ceny to ok za jakość sie płaci mi chodziło o warsztat gdzie to dobrze robią i ile to kosztuje .... chu*** jak mnie nie stać pozbieram pół roku a pojade tam grzie polecają inni i dobrze robia i zrobie dla swojej niuni lakier raz a dobrze....tak więc jak by ktos mógł dac namar na lakiernika DOBREGO a co ceny nie ma zaporowe bo robil swoją fure to prosze o info rejo mazowiecki ,łódzki. z góry dzięki

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1