BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 07:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] Czyszczenie wnętrza warszawa i okolice.
PostNapisane: 7 kwietnia 2013, 11:42 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Witam,
Koledzy, idzie wiosna w związku z czym poszukuję firmy która profesjonalnie zajęła by się wnętrzem mojego autka. Wiadomo chodzi o odpowiedni stosunek jakości do ceny usługi. Szukam firmy raczej w okolicach okęcia, raszyna, janek itp.
Czy ktoś miał do czynienia z firmą Klinika Lakieru z Raszyna? poczytałem trochę o nich w necie i wydaje się nie najgorzej ale może ktoś korzystał z ich usług albo zna inna dobrą firmę? z góry dzięki za odpowiedź.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [Exx] Czyszczenie wnętrza warszawa i okolice.
PostNapisane: 7 kwietnia 2013, 13:28 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
Shine Factory ul, Towarowa 30. Pranie wnętrze 300-350zł. Tylko oczyszczenie i impregnacja 150zł.

PostNapisane: 7 kwietnia 2013, 13:46 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
A czemu nie we własnym zakresie ? hehe dopiero jest satysfakcja :D

PostNapisane: 7 kwietnia 2013, 14:09 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E 36 coupe
Kod silnika: M42B18
Szczurek1986 napisał(a):

Popieram,dla mnie bynajmniej to ogromna satysfakcja

PostNapisane: 7 kwietnia 2013, 14:33 
Pierwsze kroki

Szczurek1986 napisał(a):

A z prostej przyczyny drogi Szczurku- oni posiadają całą stertę odpowiednich kosmetyków i doświadczenie w doborze tego i owego ja nie. Poza tym po to mamy na rynku różnych fachowców żeby z nich korzystać a nie dziubać ukradkiem po stodołach i garażach. Samemu to ja sprzątam "na co dzień" auto a jak chce generalne czyszczenie to wole dać komuś kto to zrobi zawodowo.

PostNapisane: 7 kwietnia 2013, 14:42 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
rozumiem że po takim czymś niezbędna jest ręka fachowców
Obrazek

ale stawiam że jesteś normalnym użytkownikiem auta i czytając trochę na forach sam byś był w stanie to ogarnąć ;)

PostNapisane: 7 kwietnia 2013, 17:32 

Maciek86 nie zrozum mnie źle ja po prostu zasugerowałem najlepsze wyjście :P Raz że będziesz miał to zrobione dokładnie jak się przyłożysz dwa nie narażasz się na sytuacje kradzieży/podmianki jakichś części Twojego autka a wiadomo jak to bywa u mechaników i w różnych firmach... No chyba że staniesz nad nimi i będziesz patrzył na ręce :hyhy:

PostNapisane: 7 kwietnia 2013, 18:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: F20
Kod silnika: N55B58
Zacznijmy od tego, że jak ktoś mieszka w bloku bez garażu to nie ma możliwości sprzątniecią porządnie auta. Do zrobienia wnętrza samotnie tip top tak jak to robi SF trzeba cały łikend. Jak są skóry to same kosmetyki do nich wyniosą nas ze 300zł + czyszczenie plastików, jakieś impregnowanie, pędzelki, końcówki, szczoteczki.. I rob się potężna suma. Jak mamy szmaciaki to dochodzi jeszcze kwestia odpowiedniego odkurzacza, więc nie wiem czy to taka prosta sprawa. Warto raz zainwestować w porządne pranie w profesionalnej firmie (tym bardziej po zimie), a później tylko starać się utrzymać tą czystość. Porównując 300zł wydane na kosmetyki i 300zł wydane na pranie wnęrze w Shine Factory wniosek jest jeden, albo jechać do odpowiedniej firmy, albo lepiej przepić.

Szczurek, a co do patrzenia na ręce. Robota związana z polerowaniem, czyszczeniem wnętrza różni się troche od mechaniki. Tutaj jak coś spieszą to widać od razu, czy to przy lakierze, czy wnętrza nie dopierą jest krótka piła, że za nie profesionalnie wykonaną usługe nie zapłacisz i tyle. Chociaz u nich gwarantuje dobrze wykonaną robote.

Z resztą sam troche sie w to bawie prywanie i dopóki w kosmetyki nie zainwestowałem prawie 800zł + polerka + pożyczenie odkurzacza piorącego efekt nigdy nie mnie zadowalał.

PostNapisane: 7 kwietnia 2013, 18:17 
Specjalista

waskii, nie prawda. Nie trzeba wydawać milionów żeby było ogarnięte tip top :] Po za tym za 300 zł można mieć kosmetyków na kilka takich prań :]

PostNapisane: 7 kwietnia 2013, 18:31 
Zacna persona forum

No tak, ale szmat nie upierzesz w domu.

- APC 40zł
- Zestaw do czyszczenia i impregnacji skóry 200zł
- Kilka fibr 40zł
- Pędzelki 30zł
- KOCH Cocpit Care (przykład) 50zł
- Czyszczenie tapicerki Nielsen Nap 50zł (przykład)

Jak ktos jest perfekcjonistą to osiągniecie efektu będzie dość trudne. Z reszta jakby kolega chciał się sam za to zabrać to by temat nie powstał.

PostNapisane: 7 kwietnia 2013, 20:29 
Specjalista

My tylko doradzamy że taką pracę można wykonać samemu ;) Po za tym po co ma kupować nie wiadomo jakie preparaty , z tym do skór to też trochę poleciałeś , to nie nowy prosiak , więc coś z tego w dobrej cenie też będzie odpowiednie
http://www.shiningcar.pl/pl/c/Pielegnac ... gladkiej/5
Z pędzelkami dla amatora też bezsens propozycja , zwykły pędzel + taśma i wyjdzie na to samo.

PostNapisane: 7 kwietnia 2013, 20:39 
Zacna persona forum

Ja w kwestii czystości auta pedancik jestem :hyhy: Jak Cię widzą, tak Cię piszą. :orany:

PostNapisane: 7 kwietnia 2013, 20:59 
Specjalista

waskii, ja też (jak mam czas :D ) ogólnie lubie czystość , nawet moje obuwie się nie pobrudzi ani nie zmoczy :D taki tam detailing obuwia :D
Obrazek

PostNapisane: 7 kwietnia 2013, 21:21 
Zacna persona forum

Jakaś nano powłoczka? ;)

PostNapisane: 7 kwietnia 2013, 21:29 
Specjalista

taa wrzucałem linka w podpis do strony swojej , bardziej do mojego "naukowego" bloga , ale się komuś nie spodobało i mi usunęli :wstyd:

PostNapisane: 7 kwietnia 2013, 21:35 

waskii ja mam bardziej to na uwadze iż w takim serwisie często się zostawia autko i przychodzi po odbiór i wierz mi że kolega miał niemiłe przeżycia w tej kwestii bo jakieś tam części zostały mu podmienione...

PostNapisane: 7 kwietnia 2013, 21:45 
Specjalista

Szczurek1986, święte słowa !! napisz to na czerwono żeby każdy przeczytał :]
Przykład z życia , oddałem pedałowi z warsztatu e46 coupe na :
1 przepranie tapicerki znaczy dup tylko
2 wymianę termostatu , naprawę problemu z temperaturą

Co zostało zrobione :
1 Fotele zalane wodą wyebayo błąd poduszek gej zalał mate pasażera.
2 Był problem z termostatem to zamiast nowy wstawić wyjął go w pi..du i powiedział wszystko gra :ok: za jakiś czas sam rozbierałem i paczam a tam nie ma termostatu tylko obudowa...
3 Wziął sobie klucze z bagażnika oryginalne bmw - a jak powiedziałem zeby oddał to "nikt nic nie widział"

Więc serdeczny środkowy palec Warsztatowi w Kętrzynie Barczak :ok:

PostNapisane: 8 kwietnia 2013, 07:35 
Pierwsze kroki

Szczurku żadnego obrażania się czy coś nie ma, po prostu uważam że ktoś zrobi to lepiej ode mnie, tak jak napisał jeden z kolegów- nie mając odpowiedniego zaplecza bez sensu bawić się w partyzantke skoro chcę mieć perfekcyjny efekt. A co do kradziezy itp w zakładach- wszędzie sie to może zdarzyć ale też nie róbmy z każdego złodzieja. Po coś jest forum i wymiana opinii na temat poszczególnych zakładów żeby zminimalizować to ryzyko. Równie dobrze możemy np nie oddawać aut do stacji diagnostycznych bo ktoś nam tam coś nabroii- nie popadajmy w paranoję.
A co do usług SF to poszperam o nich w necie jeszcze i zajrzę osobiscie pogadać co i jak proponują.

PostNapisane: 8 kwietnia 2013, 08:09 

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Zalezy ile chcesz wydac. Sa firmy zajmujace sie praniem dywanow i oni maja przystepniejsze ceny, ale jak dla kogos odniesieniem sa galerie z kosmetykaaut.pl to moze byc niezadowolony. Odkurzacze piorace to dosyc popularny sprzet, ja rok temu kupilem zelmera aquarius za 600 chyba, daje rade w samochodzie, chociasz profesjonalny odkurzacz pioracy to inny swiat. Do wyprania kilka razy w roku smialo sie nadaje. Popytaj po znajomych, moze ktos ma.

Zestaw kosmetykow na start faktycznie potrafi kosztowac 1000zl, ale firmy licza tyle, ze warto samemu sie pobawic. Dobre kosmetyki sa bardzo wydajne (tylko do skor mi szybko sie konczy), woska za stowke potrafi starczyc na kilka lat. Generalnie caly weekend na zabawe z autem to duzo czasu, mi zwykle udaje sie ogarnac od poludnia do zmroku, ale ja auta nie zapuszczam.

Fakt, ze trzeba miec gdzie to robic, ale moze ktos ze znajomych ma dzialke z woda itp, warto upatrzec sobie miejscowke :)

PostNapisane: 8 kwietnia 2013, 09:48 
Pierwsze kroki

ded napisał(a):
Zalezy ile chcesz wydac. Sa firmy zajmujace sie praniem dywanow i oni maja przystepniejsze ceny, ale jak dla kogos odniesieniem sa galerie z kosmetykaaut.pl to moze byc niezadowolony. Odkurzacze piorace to dosyc popularny sprzet, ja rok temu kupilem zelmera aquarius za 600 chyba, daje rade w samochodzie, chociasz profesjonalny odkurzacz pioracy to inny swiat. Do wyprania kilka razy w roku smialo sie nadaje. Popytaj po znajomych, moze ktos ma.

Zestaw kosmetykow na start faktycznie potrafi kosztowac 1000zl, ale firmy licza tyle, ze warto samemu sie pobawic. Dobre kosmetyki sa bardzo wydajne (tylko do skor mi szybko sie konczy), woska za stowke potrafi starczyc na kilka lat. Generalnie caly weekend na zabawe z autem to duzo czasu, mi zwykle udaje sie ogarnac od poludnia do zmroku, ale ja auta nie zapuszczam.

Fakt, ze trzeba miec gdzie to robic, ale moze ktos ze znajomych ma dzialke z woda itp, warto upatrzec sobie miejscowke :)

A ja mam wrażenie że ostro offtopujemy- pytanie było proste i krótkie- firmy zajmujace się tematem. Jasno zaznaczyłem że nie bawi mnie taka partyzantka na działkach itp. W związku z tym nie widze sensu pchania kasy w odkurzacze i zaawansowanee kosmetyki. Auta nie zapuszczam i bierzące sprzatnie zapewniam mu we własnym zakresie, ale mam taki sobie kaprys dać mu wiosenny prezent i tyle.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1