BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 16 czerwca 2025, 20:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] pranie tapicerki welurowej
PostNapisane: 24 stycznia 2010, 12:39 
witam morze ktoś jest w temacie chodzi mu o pranie tapicerki trochę mi sie pobrudziło siedzenie od strony kierowcy , odwiedziłem kolesia który zajmuje sie praniem tapicerki obejrzał moją i stwierdził ze nic z tego nie będzie dodaje link z identycznym fotelem z takim welurem jaki posiadam i którego niby się uprać nie da co o tym sądzicie ??

http://moto.allegro.pl/item867494304_bm ... d_tyl.html

Tytuł: Re: Tapicerka bmw e46
PostNapisane: 24 stycznia 2010, 12:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
zxdslpoiuyt5 napisał(a):
witam morze ktoś jest w temacie chodzi mu o pranie tapicerki trochę mi sie pobrudziło siedzenie od strony kierowcy , odwiedziłem kolesia który zajmuje sie praniem tapicerki obejrzał moją i stwierdził ze nic z tego nie będzie dodaje link z identycznym fotelem z takim welurem jaki posiadam i którego niby się uprać nie da co o tym sądzicie ??

http://moto.allegro.pl/item867494304_bm ... d_tyl.html

moRZe to jest głębokie i szerokie... Kup coś do prania tapicerki i szoruj, a nie problemu szukasz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 24 stycznia 2010, 12:49 
nie szukam problemu a co do szorowania to szorowałem i nie bardzo to wychodzi, kupiłem płyn do prania tapicerki i nim prubowałem

PostNapisane: 24 stycznia 2010, 12:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: g30
Kod silnika: b58
Garaż: Jest x5 g05, x3 g45 bylo x3 g01, 5 g31, 5 g30,3 e46
zrób zdjęcie swojego fotela, czym jest to ubrudzone? Co do wyprania, kwestia środków użytych. Zawsze zostaje jeszcze SNB.com.pl

PostNapisane: 24 stycznia 2010, 12:59 
Przyjaciel forum

zxdslpoiuyt5 napisał(a):
nie szukam problemu a co do szorowania to szorowałem i nie bardzo to wychodzi, kupiłem płyn do prania tapicerki i nim prubowałem

W takim razie prUbój zrobić jakieś fotki i wkleić razem z postem. Jak ktoś ma Ci pomóc jak nie wie w jakim to jest stanie ??

PostNapisane: 24 stycznia 2010, 13:07 
dokładnie ci nie opisze czym jest wybrudzone bo ani nic mi sie nie wylało na niego ani nie rozsypało, po prostu od użytkowania normalnego , raz usiadłem przez przypadek w brudnych lekkawo spodniach i tak czarniało jakoś , prac próbowałem raz sie udało nawet a za drugim razem juz nie bardzo , nie jest tak szary jak inne

PostNapisane: 24 stycznia 2010, 13:13 
Przyjaciel forum

zxdslpoiuyt5 napisał(a):
dokładnie ci nie opisze

Nie pisz w takim razie, a zrób zdjęcia i wstaw

Tytuł: Re: [E46] pranie tapicerki welurowej
PostNapisane: 24 stycznia 2010, 13:42 
Forumowicz

Moje BMW: Brak
Da na pewno rade to wyprać bez problemu ale w zakładzie w którym czyszczą tapicerki, kosztuje to od ok 300zł. Sam się do tego przymierzam bo tez mam jasna tapicerkę ale najpierw spróbuje własnymi siłami na wiosnę z odkurzaczem piorącym i specjalnym środkiem którego aktualnie nazwy nie pamiętam :niepewny: bo zgubiłem adres forum o kosmetyce aut :rozpacz: :D na którym był pokazany test tego środka na bananowej podsufitce i naprawdę czyni cuda :super:

PostNapisane: 24 stycznia 2010, 13:48 
Przyjaciel forum

Light03 napisał(a):
Da na pewno rade to wyprać bez problemu ale w zakładzie w którym czyszczą tapicerki, kosztuje to od ok 300zł.

U prywaciarza zrobisz to za 150 zł. max - cały samochód

PostNapisane: 24 stycznia 2010, 14:05 
Częsty bywalec

Moje BMW: E65 & Megane III
Kod silnika: 735i
nie no ceny walicie z kosmosu :zabawa:

mam identyczne fotele w swoim touringu, przez pół roku ściorałem je MASAKRYCZNIE (bo wchodziłem do auta uwalony ze smarów, oleji a na fotelu pasażera wylało się chyba wszystko poczynająć od kawy do wódki), podjechałem do znajomego co ma myjnie samochodową, zostawiłem auto na 1 dzień i co? Fotele JAK NOWE, cena 15zł od fotela czyli przód + tył = 60zł (cena normalna, nie po znajomości). Jedyny minus tej operacji na zime jest taki, że znajomy musiał zostawić moje auto z włączonym silnikiem na pół dnia żeby w środku grzało - ćwiartka baku poszła w chmurkę no ale to i tak mnie ta operacja wyszła łącznie może 120zł czyli pieniądze śmieszne a fotele są naprawde JAK NÓWKA ;]

150zł - 200zł to się bierze za całe auto (fotele + bagol + podsufitka + słupki)

p.s samemu nawet nie próbuj, wydasz 30zł na środki, które nic nie dają, w każdej dobrej myjni ręcznej mają odkurzacz piorący fotele.

PostNapisane: 24 stycznia 2010, 14:28 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330CI
Kod silnika: M54 B30
Piorę tapicerki już ze 2.5roku i jeszcze mi się nie zdarzyło żebym sobie z czymś nie poradził a auta trafiają się przeróżne,koszt całego auta razem z kufrem 150zł.Raz tylko nie poradziłem plamom po farbie olejnej niestety nie ma na to patentu żeby nie było widać. Zrób zdjęcie to ci coś podpowiem.

Obrazek

Moje 330CI - viewtopic.php?t=51439

Moje K6 - viewtopic.php?f=60&t=73717

PostNapisane: 24 stycznia 2010, 14:32 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M50B20
w warszawie ceny zaczynaja sie od 100zl w porzadnych myjniach nie wiem czemu niektórzy płaca za pranie tapicerki 300zł :rotfl: 3 prania i komplet na zmianę można sobie kupić :rotfl: kolego samemu to najlepiej skarpetki sobie uprac szkoda czasu i pieniedzy na jakies slabe marketowe srodki jedz na porządną myjnię i wypucują ci auto nie do poznania

PostNapisane: 24 stycznia 2010, 14:38 
Forumowicz

Moje BMW: Brak
dziwnie niskie te ceny no ale tym lepiej, ja na paru myjniach w Inowrocławiu pytałem się i ceny zaczynały się od 250zł za cały środek :/

PostNapisane: 24 stycznia 2010, 14:53 
Częsty bywalec

lukasz8908 napisał(a):
w warszawie ceny zaczynaja sie od 100zl w porzadnych myjniach nie wiem czemu niektórzy płaca za pranie tapicerki 300zł :rotfl: 3 prania i komplet na zmianę można sobie kupić :rotfl:

płacą po 300zł bo jak jest auto strasznie brudne to się je robi 10 godzin. Poprawiałem fachowców którzy zrobili za 100zł. Szkoda gadać :wstyd:
Nie wyobrażam sobie jak można zrobić ładnie środek przez godzinę czasu.

Obrazek

PostNapisane: 24 stycznia 2010, 16:49 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=135656

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=135795
byłe
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=71866
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... t=piotr320
Tu macie link do osób które tym sie zajmuja
http://allegro.pl/item887833112_pranie_ ... szawa.html

http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=135656

PostNapisane: 24 stycznia 2010, 17:53 
Przyjaciel forum

KaZi napisał(a):
nie no ceny walicie z kosmosu :zabawa:

mam identyczne fotele w swoim touringu, przez pół roku ściorałem je MASAKRYCZNIE (bo wchodziłem do auta uwalony ze smarów, oleji a na fotelu pasażera wylało się chyba wszystko poczynająć od kawy do wódki), podjechałem do znajomego co ma myjnie samochodową, zostawiłem auto na 1 dzień i co? Fotele JAK NOWE, cena 15zł od fotela czyli przód + tył = 60zł (cena normalna, nie po znajomości). Jedyny minus tej operacji na zime jest taki, że znajomy musiał zostawić moje auto z włączonym silnikiem na pół dnia żeby w środku grzało - ćwiartka baku poszła w chmurkę no ale to i tak mnie ta operacja wyszła łącznie może 120zł czyli pieniądze śmieszne a fotele są naprawde JAK NÓWKA ;]

150zł - 200zł to się bierze za całe auto (fotele + bagol + podsufitka + słupki)

p.s samemu nawet nie próbuj, wydasz 30zł na środki, które nic nie dają, w każdej dobrej myjni ręcznej mają odkurzacz piorący fotele.

Kolego, reasumując wydałeś 120 zł. jak sam piszesz, a ja podałem cenę 150 max za komplet. Nie wiem w takim razie co tu jest przesadzone. Może Ty mi wyjaśnisz ?? :zdziwko:

PostNapisane: 24 stycznia 2010, 19:53 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M50B20
ROMSI napisał(a):
płacą po 300zł bo jak jest auto strasznie brudne to się je robi 10 godzin. Poprawiałem fachowców którzy zrobili za 100zł

w zyciu ci nie uwierzę ze piescisz sie z jednym samochodem osobowym ty lub twoj pracownik 10 godzin no chyba ze jest w to wliczony czas schniecia tapicerki... ja rozumiem ze mozna wziac 300 zl ale napewno nie za samo pranie!!! uważam ze to ździerstwo
pochodze z radomia ale od pon-pt mieszkam w warszawie wiec według tego co oglaszaja sie na allegro w radomiu za taka usluge zaplace 70zl a w warszawie od 120.przy normalnie zabrudzonej tapicerce czyli jakies zwykle plamy i smrod po papierosach zaklad za 300 zl zrobi to lepiej? przeciez chodzi tylko o to zeby byla swierza i uprana

PostNapisane: 25 stycznia 2010, 01:31 
Częsty bywalec

lukasz8908 napisał(a):
w zyciu ci nie uwierzę ze piescisz sie z jednym samochodem osobowym ty lub twoj pracownik 10 godzin no chyba ze jest w to wliczony czas schniecia tapicerki... ja rozumiem ze mozna wziac 300 zl ale napewno nie za samo pranie!!! uważam ze to ździerstwo
pochodze z radomia ale od pon-pt mieszkam w warszawie wiec według tego co oglaszaja sie na allegro w radomiu za taka usluge zaplace 70zl a w warszawie od 120.przy normalnie zabrudzonej tapicerce czyli jakies zwykle plamy i smrod po papierosach zaklad za 300 zl zrobi to lepiej? przeciez chodzi tylko o to zeby byla swierza i uprana

Zdarzały sie samochody że robiłem je 10 godzin pranie całego auta podsufitka ,fotele,dywany ,kufer, czyszczenie plastików i mycie szyb, jak ty sobie to wyobrażasz zrobić w 3godziny?? mówię ci kolego że nie ma takiej opcji.jak auto nie jest mocno zasyfione to około 5 godzin. Moja cena to 150zł.Do czasu nie wliczam schnięcia tapicerki.

Obrazek

PostNapisane: 25 stycznia 2010, 09:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
Pranie auta 10 godzin tak jak pisze ROMSI, ale to jest porządne pranie a nie odpicowanie dla oczu...

PostNapisane: 25 stycznia 2010, 10:01 
Przyjaciel forum

biały napisał(a):
Pranie auta 10 godzin tak jak pisze ROMSI, ale to jest porządne pranie a nie odpicowanie dla oczu...

Dokładnie

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1