Witam wszystkich jest to mój pierwszy temat na tym forum otóż miesiąc temu stałem się właścicielem e36 320i

, i jak by nie było kilka problemów mam ponieważ autko jest już pełnoletnie, ale nie o tym ostatnio członek mojej rodzinki wycofywał autkiem i nie fortunnie wycofał w mój nowy nabytek ( na moich oczach

) uszkodzony zderzak który był z laminatu jakiś taki bez atrapy tylko jednoczęściowy

, przekopałem już chyba całe forum ale po tym jak zamówiłem sobie nowy zderzak znów z laminatu

co się okazało zderzak nie ma mocowań jak orginał chociaż dokładnie nie wiem jak mocowania w orginale wyglądają bo jeszcze nie miałem z takim zderzakiem styczności zastanawiam się czy kombinować, montować ten zderzak i malować czy tak jak 89% pisze po forach że to kasa wyrzucona w błoto, kupiłem również atrapę metalową po lifcie ładnie się spasowała więc tyle mam z głowy. Wyczytałem też że do zamocowania zderzaka org. potrzebna jest belka mocująca czy jakoś tak ze względu że poprzedni właściciel też nie miał org zderzaka podejrzewam że taką belkę będę musiał kupić. Znalazłem na allegro taki zderzak
http://allegro.pl/hit-fabrycznie-nowy-z ... 65299.htmlTeż nie jest org ale na nowy org M pakiet mnie nie stać;/ i plusem jest to że ten zderzak jest w moim mieście.
Panowie pytanie do was co radzicie zrobić ?
Kombinować z tym zderzakiem z laminatu czy też zainteresować się zderzakiem powyżej. Org zderzak e36 mnie nie interesuje.
Jestem laikiem w tym temacie, i chciałbym żeby ten temat wniósł również wiedzę dla przyszłych ofiar nie znających się na sprawie, by nie popełniali błędu takiego jak ja
Liczę na waszą wyrozumiałość i w razie czego dodam foty jeśli coś w moim temacie jest nie jasne.