BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 22:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 lipca 2009, 20:08 
Pierwsze kroki

zent napisał(a):

:zdziwko: Ja nie muszę sie znać, dlatego oddałem temat do roboty lakiernikowi, który był najdroższy, i w obiegowej opinii dobry, a to że nie potrafił małej ryski na drzwiach polakierować to ewidentny przykład partactwa. Więcej, opinię nie opieram tylko moim przykładzie, a na obserwacji innych przypadków, nawet tych pod szyldem ASO. Domyślam się że uraziłem twoją dumę, bo zapewne jesteś lakiernikiem, ale nie wystarczy dobrać kolor, ale mieć na względzie detal i estetykę, a tu lakiernicy i blacharze z reguły nie mają cierpliwości.

oczywiscie ze nie musisz sie znac,ale nie musisz tez mierzyc wszystkich jedna miara.To tak samo jak stereotyp czlowieka w BMW,z ogolona glowa i w dresach z paskami.Co tez sie do nich zaliczasz?
Tez pracuje w ASO i denerwuja mnie takie slowa,bo po wykonaniu mojej pracy,jest troje ludzi ktorzy to odbieraja i akceptuja,wiec partanina nie przejdzie przyjacielu.
Powiedz mi jeszcze ile zaplaciles za ta naprawe,skoro byl to najdrozszy lakiernik ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 lipca 2009, 20:46 
Forumowicz

Moje BMW: było
Kod silnika: M54
piotrek78 napisał(a):
Powiedz mi jeszcze ile zaplaciles za ta naprawe,skoro byl to najdrozszy lakiernik ;)

Nie chcę robić OT na mój problem lakierniczy, ale koszt pomalowania małego fragmentu pod listwą drzwi wyniosło 250zł netto. Czy to dużo czy nie nie mnie oceniać, wybrałem najdroższą ofertę z nadzieją że będzie 100% ok. Niestety nie było. Oczywiście w Smart plus w Poznaniu jestem umówiony i zrobią poprawkę w cenie 300 zł, tylko na bazie farb wodnych, niestety, sądząc po zdjeciach które oglądałem na ich stronie, mój problem jest bułką z masłem, ale zobaczymy jak sobie poradzą. Wiem, wiem w ASO BMW więcej bym zapłacił, zresztą w Krakowie zasugerowali malować całe drzwi a najlepiej pół samochodu w cenie 4500zł :zdziwko:

Czarna babcia

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 00:32 
Forumowicz

w moim aucie poprzedni wlasciciel malowal z tylu zderzak i klape w aso bmw - dal mi fakture na 4000 euro. na fakturze wpisali rzeczy, ktorych nawet nie dotykali - ale to standard w kazdym aso.
lakier polozyli dobrze wizualnie nie do poznania i miernikiem tez - na klapie jest 140 mikronow tak jak na reszcie auta; niestety krzywo zamocowali klape i zderzak. jedynie w jednym miejscu na plastikowym zderzaku dopatrzylem sie maly zaciek.

nie spotkalem do tej pory dobrego lakiernika - takiego ktorego roboty nie moglbym nie odróżnic od orginalnego lakieru. nie jestem jakims super znawca i wniosek jest jeden auto robione nigdy nie bedzie takie jak "orginalne".
a tak na marginesie ktos mi przerysowal zderzak z przodu na dlugosci 3 cm z przodu do bazy i w aso wycenili mi lakierowanie na 1800zł brutto (mam AC i chyba skorzystam)

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 08:19 
Forumowicz

Moje BMW: było
Kod silnika: M54
robiola1 napisał(a):
lakier polozyli dobrze wizualnie nie do poznania i miernikiem tez - na klapie jest 140 mikronow tak jak na reszcie auta; niestety krzywo zamocowali klape i zderzak. jedynie w jednym miejscu na plastikowym zderzaku dopatrzylem sie maly zaciek.

Własnie o takie detale mi chodzi. Dla innych to szukanie dziury w całym, a dla mnie to fuszerka. Bo odpowiedź typu: " panie, paprochy i zacieki to na nowym aucie można spotkać" jest po prostu śmieszne, może na skodzie fabi ale nie w BMW. W ripoście uparł sie ze znajdzie gdzieś mi na aucie (całe ma ori lakier), szukał, szukał i nie znalazł :rotfl: :P ale do błedu się nie przyznał.

Masz racje oddawaj do ASO, ja żałuję ze tak nie zrobiłem :znudzony:

Czarna babcia

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1