BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 08:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, 19:32 
Pierwsze kroki

Bobby_Valentino napisał(a):
Skoro uważasz że pospawany po wypadku samochód jest tak samo zmontowany i wytrzymały jak oryginalny to radzę sobie przypomnieć trochę fizykę...

wlasnie tak uwazam jezeli jest zrobiony z glowa,jezeli tylko pospawany to i owszem bal bym sie tym jezdzic.Z jakoscia naprawy fizyka akurat tutaj ma malo wspolnego,raczej umiejetnosci ,narzedzia i odpowiednie doswiadczenie kolego.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, 19:44 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
piotrek78 napisał(a):
Z jakoscia naprawy fizyka akurat tutaj ma malo wspolnego

:rotfl: Taaaaaa....

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, 19:56 
Pierwsze kroki

piotrek78 napisał(a):
Z jakoscia naprawy fizyka akurat tutaj ma malo wspolnego

:rotfl: Taaaaaa....

nie chce mi sie tobie tego tlumaczyc,bo widze ze masz bardzo marne pojecie o tych rzeczach,ale za to bardzo duzo zabierasz glos.
Jak mialem 26-27 lat tak jak ty to tez mialem taki swiatopoglad i tez wydawalo m sie ze rozumy pozjadalem jak i teraz sie tobie wydaje :27:

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, 20:36 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
piotrek78 napisał(a):
nie chce mi sie tobie tego tlumaczyc,bo widze ze masz bardzo marne pojecie o tych rzeczach,ale za to bardzo duzo zabierasz glos.
Jak mialem 26-27 lat tak jak ty to tez mialem taki swiatopoglad i tez wydawalo m sie ze rozumy pozjadalem jak i teraz sie tobie wydaje :27:

A teraz masz tyle że się wstydzisz go podać i się wolisz naśmiewać z "gówniarzy" :) ? W kwestii tego jak się zachowuje samochód z pospawanymi podłużnicami podczas wypadku wiem swoje a ty jak widać nic. TomekB nawet dorzucił filmik ale nawet przypadek ilustrowany ci nie wiele dał. Dla ciebie ładnie pospawana podłużnica z kilku kawałków ma taką samą wytrzymałość jak oryginalna z wykonana z jednego kawałka metalu więc o czym tu rozmawiać ? Dla ciebie samochód jest cacy jak ładnie wygląda po zespawaniu a dla mnie nie.

A jak jesteś taki mądry to powiedz jakim cudem spawana podłużnica zachowa się tak samo podczas wypadku jak oryginalny element ? :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, 20:53 
Pierwsze kroki

...A jak jesteś taki mądry to powiedz jakim cudem spawana podłużnica zachowa się tak samo podczas wypadku jak oryginalny element ? :niepewny:

Pisalem juz o tym,ale czytac widocznie nie potrafisz.
Cytuj:
jezeli jest zrobiony z glowa,jezeli tylko pospawany to i owszem bal bym sie tym jezdzic

jezeli podluznica wspawana jest za strefa zgniotu,to nic sie nie dzieje,bo cala energie w przypadku nastepnego dzwonu odbiera wlasnie ta strefa,ktora nie jest uszkodzona.

Naogladales sie ,naczytales i kozakujesz tutaj,a bladego pojecia nie masz o tym o czym piszesz.

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, 21:16 
Zacna persona forum

witam was-pogodze was
- otoz mozna tak i tak -ale trzeba miec pojecie o spawaniu i prostowaniu-przyklad
mercedes ma wymienne podluznice i mozna wymienic kupuje sie wewnetrzna i zewnetrzna czesc ramy czy tzw podluznicy sa o odcinki okolo 40cm od przodu -reszte ramy jesli jest nie totalnie walnieta prostuje sie nawet za kielichem -bo przeciez po to sa ramy blacharskie do prostowania aut -(podluznice mozna kupic i do innych aut )- natomiast jesli cala rama jest za mocno walnieta wstawia sie cala czesc lacznie z kielichem - oczywiscie na ramie z odpowiednim oprzyrzadowaniem -chodzi o to zeby wymiary sie zgadzaly -i takie naprawy prowadzi tez serwis mercedesa czy innego auta rowniez bmw-auto takie idzie do specjalnego przegladu i dostaje certyfikat fachowej roboty -poza tym jest rowniez na geometrie sprawdzane -gdyby nie wolno bylo tak naprawiac nie byloby czesci w sprzedazy - powiem jeszcze ze mam zrobione pare tysiecy aut wszystkich klas i wlasnie mam pojecie o czym pisze - praktyka plus szkola -pozdrawiam serdecznie

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2009, 21:20 
Forumowicz

powiem jeszcze ze mam zrobione pare tysiecy aut wszystkich klas i wlasnie mam pojecie o czym pisze - praktyka plus szkola -pozdrawiam serdecznie

bardzo fajnie stary człowiek z Ciebie lub bajkopisarz

:spi:

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2009, 23:12 
Zacna persona forum

gdybym byl bajkopisarzem nie podejmowalbym sie dyskusji na temat prostowania ramy w aucie lub jakiegokolwiek prostowania auta - moze nie wiesz co to jes - ale napisze ci co ostatnio przez 3 lata naprawiam clk slk e- klasse b i a -klasse s-klasse smart c-klasse i powiem ci jak sie nie znasz a nie wiesz- ze np w nowych c-klasse nie spawa sie ram a nituje i klei specjalnym klejem -to ciekawostka - a nie zarzucaj mi w ukrytych slowach klamstwa - co do wieku to mam jakies tam lata ktore wlasnie pozwalaja mi napisac tak jak napisalem - pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2009, 07:29 
Forumowicz

Nie kituj kiciarza.Wiesz kiedyś też taki byłem ale zmądrzałem.Gdybyś był starszy facet to byś nie pisał jakie fury robiłeś.Szczerze te twoje wypowiedzi są akurat idealne dla małolata który jest kotem w jakimś serwisie i się naoglądał tych TYSIĘCY Aut.Szczerze pracuje w temacie od Dawna i takich jak ty znam. Najlepsza twoja wypowiedz Złota Rączko cytuje:
" ale napisze ci co ostatnio przez 3 lata naprawiam clk slk e- klasse b i a -klasse s-klasse smart c-klasse i powiem ci jak sie nie znasz a nie wiesz- ze np w nowych c-klasse nie spawa sie ram a nituje i klei specjalnym klejem -to ciekawostka.. # 3 lata (tyle trwa szkolenie ucznia) a ty Tyle Tysięcy aut naprawiłeś i dopiero robisz merce?? Brawo jeszcze ciekawostki znasz :ok: .. Złota Rączka Radzi lub gdyby babcia miała wąsy.. ;)
Rozbawiłeś mnie Pozytyw dla Ciebie :super:

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2009, 14:10 
Forumowicz

Zapomniałem dodać,że Te Tysiące aut wyssałeś z PALCA :ok:
Poniżej małe obliczenie
1 rok = 4 kwartały = 12 miesięcy = 52 tygodnie = 365 dni

Załóżmy,że tygodniowo robisz 1 auto po takim dzwonie,że tylko ty dasz radę to zrobić.
Więc w ciągu roku naprawiasz 52 auta
Przez 20 lat doświadczenia bo na takiego fachurę się kreujesz daje sumę 1040 aut
Można odjąć 3 lata nauki daje nam wynik 884 auta
Nawet jakbyś robił 30 lat daje to wynik 1560 aut (ale to wciąż nie kilka tysięcy :dobani: )
Wątpię byś miał więcej niż 40 lat bo ludzie w tym wieku nie piszą takich bredni w dodatku na forum BMW
Obyś był taki fachman w pracy :hyhy: bo z tych opowieści dziwnej treści to :wstyd:

Bez obrazy, pozdrawiam ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2009, 06:03 
Zacna persona forum

mialem ci nie odpowiadac - ale ze dalej mnie w kazdy mozliwy sposob obrazasz napisze ci - ze miesiecznie robie 6-7 aut - roznie uderzonych - licze tylko te ktore robie na ramie -nie wspomionam innych ciut puknietych - napisalem ci tylko dlatego o mercedesach bys wiedzial ze cos robic umiem -bowiem nikt ci nie da auta do roboty wartego kilkanascie lub kilkadziesiat tysiecy euro jesli nie umiesz-co do wieku to mam wiecej jak czterdziesci lat - a ze ty tylko na forum sledzisz i obrazasz ludzi a nie dawajesz fachowych porad nie swiadczy o tym ze ja nie moge zajac glosu w sprawie np. na ktorej sie akurat znam i moge cos komus podpowiedziec bo to po to tu jest to forum- jesli wezme tylko ostatnie 10 lat mojej pracy i usrednie ilosc aut do 6 miesiecznie po jak piszesz dzwonach daje to 600 aut przez 3 dziesiatki daje 1800 plus drobne pukniecia ktorych tu nie wspominam - byly lata gdzie i sto rocznie sie robilo- daje mi to prawo do slowa kilku tysiecy- co do klejenia i nitowania , ktore cie tak rozbawilo to dam ci rade doucz sie poczytaj a nie siedz tu tylko na forum by komus latki przyszywac -poza tym sprawdz adresy na mobile. de- autohaus yabantas w KĂźchen-autoh. siegle -tam stoja auta ktore naprawialem-oczywiscie nie wszystkie -jesli dalej chcesz podyskutowac o ilosciach i fachowosci podam ci namiary mojej firmy- daj znac jakby co -pozdrawiam cie byly kiciarzu

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2009, 07:34 
Forumowicz

Sprzedać i kupić inny samochód jeżeli ci życie miłe
Z jakoscia naprawy fizyka akurat tutaj ma malo wspolnego..

Myślisz ,że mam komentować takie wypowiedzi kogoś kto chyba sam nie wie co pisze..
Wybrałem Ciebie na ofiarę
Podłużnice klejone -czy ja się z tego śmiałem?
Śmiałem się z Ciebie
Przeczytaj powoli swoje wypowiedzi

Podaj namiary :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2009, 07:34 
Zacna persona forum

a ja widze kolego zes ty fizyk atomowy - jesli masz ochote sie smiac smiej sie do woli - ale opini kiciarza mi nie przypinaj -ja wypowiadam sie na temat na ktorym sie znam i jest moim zawodem od kilkudziesieciu lat - ty natomiast mysle masz z fizyka tyle wspolnego co swinia z niebem- a ze jestes do tego byc moze duzo mlodszy ode mnie wybaczam ci wiec twa niewiedze i nie radz na przyszlosc komus czegos o czym nie masz pojecia - zakladajac ze auto z uszkodzona podluznica jest do niczego sam wystawiasz swiadectwo swej niewiedzy w tym temacie- serdecznie cie pozdrawiam nara

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2009, 16:46 
Forumowicz

Nara brzmi szczeniacko ale ty jesteś duży bym zapomniał.
Gdybyś czytał wszystkie posty to byś wiedział dlaczego przytoczyłem
cytuje:
Sprzedać i kupić inny samochód jeżeli ci życie miłe
Z jakoscia naprawy fizyka akurat tutaj ma malo wspolnego..

oby te twoje merce bokiem nie jeździły :hyhy:

ja wypowiadam sie na temat na ktorym sie znam i jest moim zawodem od kilkudziesieciu lat :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2009, 02:08 
Zacna persona forum

przemawia przez ciebie typowa polska przypadlosc czytaj jesli nie rozumiesz - wada - otoz jesli ktos lepiej cos potrafi to ten kiep zawsze bedzie zrzedzil - nawet poda ci rade- uwazaj by twe merce bokiem nie jezdzily- synek ja tu na najbardziej motoryzacyjnym i jakosciowym w europie rynku pracuje juz 20 lat - chodzi mi o niemcy jakbys nie wiedzial -moje auta wbrew fizyce malkontencie nie jezdza - poza tym jesli chcesz to posle ci fotki z tego tygodnia - a wiec w kolejnosci b -klasse srodkowy slupek i prog oraz tylny blotnik -jak cos kapujesz to wiesz co jeszcze ale jesli nie to podpowiadam drzwi -przod i tyl -e - klasse -kielich i fartuch lewa strona -oba w lakierowaniu -poza tym b-klasse w tyl trzepana -pas tylny wanna itp.- wszystkie auta do roku stare - masz zyczenie to ci na forum zapodam fotki z dedykacja - pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2009, 08:11 
Forumowicz

:padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam:

O przepraszam Mistrzuniu :hyhy:

O to tekst miesiąca: :rotfl:

synek ja tu na najbardziej motoryzacyjnym i jakosciowym w europie rynku pracuje juz 20 lat - chodzi mi o niemcy jakbys nie wiedzial

Synek każdy kto robił auta uszkodzone i naprawione z Niemiec wie,że to najgorzej naprawiane auta w europie.. 20 lat stażu :przestraszony: biedne Hansy
Ty spier... merusia a my poprawiamy ;)
Ty wstawiasz progi,słupeczki a my całe dupeczki :hyhy:

Naucz nas dobrej roboty i wrzuć te foty :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2009, 11:25 
Pierwsze kroki

emcio27 napisał(a):
:padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam:

O przepraszam Mistrzuniu :hyhy:

O to tekst miesiąca: :rotfl:

synek ja tu na najbardziej motoryzacyjnym i jakosciowym w europie rynku pracuje juz 20 lat - chodzi mi o niemcy jakbys nie wiedzial

Synek każdy kto robił auta uszkodzone i naprawione z Niemiec wie,że to najgorzej naprawiane auta w europie.. 20 lat stażu :przestraszony: biedne Hansy
Ty spier... merusia a my poprawiamy ;)
Ty wstawiasz progi,słupeczki a my całe dupeczki :hyhy:

Naucz nas dobrej roboty i wrzuć te foty :rotfl:

wydaje mi sie ze przeginasz @emcio27.
Owszem tak jak piszesz,ze samochody naprawione w D sa najgorzej naprawione w europie,ale tylko te ktore byly naprawiane w warsztatach tureckich,przez ludzi nie majacych o tym zielonego pojecia,a zapewne bylo to twoje BMW,bo na egzemplarz w bardzo dobrym stanie nie bylo cie stac poprostu.Jezeli wlasnie takowy samochod kupiles w Niemczech to masz prawo narzekac tylko i wylacznie na swoja chytrosc a nie na to bo zle zostal naprawiony.Jaka cena taka jakosc...

Nie wiem kim jestes z zawodu,czy tym za kogo sie podajesz?,ale smiem stwierdzic,ze z blacharstwem samochodowym masz tyle wspolnego co slon z lataniem :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2009, 18:39 
Zacna persona forum

no nareszcie ktos madry sie wypowiedzial -popieram cie Piotrze i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2009, 22:48 
Forumowicz

Ktoś mądry ale nie ty. :!:

Dostałem ostrzeżenie bo napisałem odpowiedz temu co sam jeździ Turecką Bidą tylko,że moderator usunął :dobani: Ps. Pietrek złóż dwa paluszki i pier... się w główke

A ty harnaś za 2,5 z dolnej półki wklej zdjęcia bo dużo się mądrzysz a żadnych dowodów :hyhy: :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2009, 22:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
dobra Panowie, zabieramy wiadereczka i łopatki i zmykamy do innej piaskownicy.

Zamykam

Obrazek

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1