mmichalowski napisał(a):
Plak daje rade ;] Ja stosuje i nie narzekam, opony jak nówki i nic się nie przylepia. Po prostu pełna kultura i elegancja ;]
Plak w piance schodził mi zupełnie z opon, po pierwszym deszczu...
A więc tak - ostatnio zakupiłem takie ustrojstwo, za ponad 70 PLN, wliczając przesyłkę. W zestawie jest aplikator do nakładania preparatu i parę nawilżanych ściereczek tej samej firmy. Całość jest bardzo elegancko opakowana, ale na tą chwile nie posiadam wiecej zdjęć produktu. Z góry przepraszam za jakość zdjęć, robionych komórką.

Przed zastosowaniem środka, umyta opona wyglądała tak:

Po zastosowaniu środka opona zaczęła wyglądać tak:

Zachodzące słońce trochę przyświeciło do zdjęcia i zrobił się nieporządny "romantyczny" nastrój, ale mniej - więcej widać o co chodzi...

Tuż po nałożeniu połysk jest nawet trochę zbyt intensywny, ale to mija. Zdjęcia były zrobione 5 dni temu. W tym czasie podróżowałem kilkanaście kilometrów w ulewnym deszczu, a środek nadal trzyma się na oponach, nadając im głęboką czerń, choć już się tak nie błyszczy. Aby dokładnie rozprowadzić środek po oponach, należało zużyć jakieś 10% - 15%, 355 ml butelki. Meguiar's jest w postaci żelu i bardzo przyjemnie pachnie. Jest tłusty, ciężko się tym nie uciapać i raczej nie należy jeździć autem po nieutwardzonej nawierzchni, do momentu aż środek nie wyschnie na oponach, bo może łapać brud. Ogólnie bardzo pozytywnie oceniam ten preparat, tylko cena jest trochę zbyt wysoka. Kupiłem go ze względu na dołączany w zestawie aplikator. Następnym razem mam zamiar wypróbować środek marki Turtle Wax.