BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 04:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2008, 10:27 
Forumowicz

Moje BMW: E28 535i,E28 520
...przepraszam mój błąd :zawstydzony: ten link myśle ze jest już poprawny :rotfl:

http://allegro.pl/item366374051_rewelac ... _reno.html

pozdrawiam :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 20:43 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36 coupe/E30
Kod silnika: M52B28/M60B40
a ja jestem zwolennikiem srodkow polerskich 3M. co prawda sa drogie ale sa chyba najlepsze na rynku. chociaz cena szybko okazuje sie mniejsza jak zobaczymy jakie sa wydajne. na glowne polerowanie srodek polerujacy fust cut z bialym korkiem a potem politura na wysoki polysk z bialym korkiem jak komus sie chce znow maszynowo a jak tylko recznie to mleczko polerskie z zoltym korkiem. jesli ktos zajmowal sie polerowaniem na powaznie to wie ze dobrze wypolerowac czarny samochod graniczy z cudem. przy takich autach stosujemy mleczko polerskie z czarnym korkiem i mamy pieknie wypolerowanie czarne auto bez smug.
kolejna zaleta 3M jest to ze nie mamy tak jak w przypadku farecli ze wszystkie plastiki i zakamarki sa brudne w pascie ktora cholernie ciezko doczyscic. no i my jestesmy czysci bo cale polerowanie odbywa sie na sucho. nie tak jak w przypadku farecli wiecznie zabrudzeni w pascie (kto dokladnie polerowal dach auta ten wie o co chodzi;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 20:44 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36 coupe/E30
Kod silnika: M52B28/M60B40
a jesli chodzi o reczne to jesli ktos chce sie pobawic to moze pomachac szmatka i jakims woskiem np carbalsam albo nawet tempo. tylko nie ma sie co za duzo spodziewac, cudow nie zrobimy

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2008, 20:54 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e60
Kod silnika: M54b25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134731
Ja osobiście polecam jak w temacie
http://allegro.pl/item366374051_rewelac ... _reno.html
Efekt kooosmiczny, Panowie dobre mleczko naprawde !! :super:

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2008, 23:06 
Pierwsze kroki

Mnie czasem zdarza sie polerowac kilka aut w tygodniu. Robilem na wielu pastachi powiem szczerze ze chyba najbardzie pasuje mi 3M na ktorym teraz robie. Wczesniej uzywalem Farecli i Mirki - obie firmy maja materialy polerskie godne polecenia ze wszkazaniem na farecle. Co do brudzenia to mam wrazenie ze kazda pasta ostro brudzi i zawsze przed polerka maskuje plastiki bo potem nie mozna z tym dojsc do ladu.

Tytuł: Ściema jak się tylko patrzy panie Krzysztofie
PostNapisane: 5 listopada 2008, 14:53 
Pierwsze kroki

kpopis1 napisał(a):
Mnie czasem zdarza sie polerowac kilka aut w tygodniu. Robilem na wielu pastachi powiem szczerze ze chyba najbardzie pasuje mi 3M na ktorym teraz robie. Wczesniej uzywalem Farecli i Mirki - obie firmy maja materialy polerskie godne polecenia ze wszkazaniem na farecle. Co do brudzenia to mam wrazenie ze kazda pasta ostro brudzi i zawsze przed polerka maskuje plastiki bo potem nie mozna z tym dojsc do ladu.

Witam, a jak byłem na miejscu u Ciebie i oddałem samochód do twojego warsztatu to ostatecznie nie użyłeś 3M przy moim samochodzie. Czyli wszystko jasne... Szukało się oszczędności...

Wszystkim forumowiczom polecam poniższy link i omijanie postów jak i warsztatu Pana kpopis1:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=359552#359552

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 22:28 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M54B30 Supercharged
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 78&start=0
Chłopaki a stosował ktoś taki wynalazek T-cut Color Fast ?? :niepewny:
Dzisiaj zakupiłem w markecie i mam zamiar jutro testować na czarnuli :hyhy:

O tak to wygląda:
http://moto.allegro.pl/item470420198_t_ ... ratis.html

Pozdro ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2008, 07:35 
Pierwsze kroki

Zwróć uwagę że trzeba dobrać do koloru lakieru, czyli on nie poleruje tylko tuszuje zarysowania, rysy wyjdą po pierwszym myciu.

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2008, 08:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: AR 159
szukajcie profesjonalnych past mleczek w mieszalniach lakierów samochodowych. a nie w marketach, :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2008, 19:35 
Pierwsze kroki

Lakiernictwo pojazdowe
Grudziądz najtaniej jeśli ktos chce cos poprawić pomalować polerować to zapraszam tel 695031704

Tytuł:
PostNapisane: 14 grudnia 2008, 12:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: ///Z3
Kod silnika: M43TUB19
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=173199
Podłączę się... Nie mam zbyt dużego doświadczenia z polerowaniem, ale napisze jak było u mnie. Lakiernik miał mi zrobić super polerkę. Kolor buni orientblau (ciemny granat). Efekt - pełno hologramów widocznych w słońcu. zareklamowałem. Zrobił gratis polerowanie ręczne woskiem formula 1 i miało zniknąć. Miało, ale nie zniknęło. Jakiś czas temu sam wypolerowałem ręcznie pastą Tempo lekkościerną. Samochód jest od miesiąca gładzitki i lśniący i nie ma hologramów. nawet usunąłem kilka rysek. Polecam tą pastę, tylko trzeba sie namachać i nie można dociskać flanelki do lakieru tylko delikatnie polerować. Dla mnie rewelacja.

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2009, 18:56 
Zacna persona forum

http://moto.allegro.pl/item620161880_re ... ja_10.html co o tym sadzicie ? warto ? jezeli nie to potrzebuje jakas doba paste polerska na duze rysu bo mi jakis zj** gwozdziem pojechal po aucie :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2009, 08:05 
Forumowicz

Moje BMW: 316i E36
Kod silnika: M43
variant napisał(a):
http://moto.allegro.pl/item620161880_rewelacja_nanotechnologia_oryginal_francja_10.html co o tym sadzicie ? warto ? jezeli nie to potrzebuje jakas doba paste polerska na duze rysu bo mi jakis zj** gwozdziem pojechal po aucie :kwasny:

Jeżeli masz bardzo głęboką rysę od tego gwoździa to zapomnij o pastach polerskich bo nic nie dadzą w tym przypadku. Pozostanie Ci tylko pomalowanie elementu w aucie...

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2009, 23:05 
Zacna persona forum

to bede musial cale auto malowac jaki to koszt :/ ?

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2009, 00:17 
Pierwsze kroki

jezeli chcesz dobrze miec zrobione,to licz w granicach 4-5 tys zl

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2009, 07:56 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 318ti
Kod silnika: N42B20
Spokojnie z tym lakierowaniem .

Określ jaka ra rysa jest wyczyść auto i po wyschnięciu oceń czy rysa jeszcze mieści się w lakierze bazowym czy doszło juz do podkładu/blach

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2009, 21:37 
Pierwsze kroki

nox napisał(a):

Określ jaka ra rysa jest wyczyść auto i po wyschnięciu oceń czy rysa jeszcze mieści się w lakierze bazowym czy doszło juz do podkładu/blach

a co to zmienia,nawet jesli doszlo do lakieru bazowego (o podkladzie juz nie wspomne) to i tak z tym nic nie zrobisz.

Tytuł: TYLKO FARECLA!!!
PostNapisane: 8 maja 2009, 09:08 
Poszukaj zanim zapytasz

To, że doszło do koloru bazowego a nawet podkładu nie wymusza jeszcze malowania samochodu - często wystarczą zaprawki i wtedy przepolerowanie.
Zawsze i wszystkim bedę polecać produkty FARECLA, w ich ofercie znajdziecie nie tylko G3 - także mleczka do przepolerowania i odświeżenia lakieru - nawet ręcznie.

Cała reszta "super środków polerskich" z różnych firm to jedynie mocne zagrożenie dla naszych lakierów:)

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2009, 09:48 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 318ti
Kod silnika: N42B20
piotrek78 napisał(a):
nox napisał(a):

a co to zmienia,nawet jesli doszło do lakieru bazowego (o podkładzie juz nie wspomnę) to i tak z tym nic nie zrobisz.

Mogł byś się zaskoczyć efektami prac dobrego speca z odpowiednim środkiem i maszyną polerską jeżeli rysa sięga bazowego naprawdę można ładnie jeszcze wyprowadzić lakier oczywiście nie wróci on do stau fabrycznego ale takie żeczy wg mnie lepiej ratować polerką aniżeli lakierowaniem elementu .

Ale żeby ocenić to czy da się ryse wyprowadzić to trzeba zobaczyć coś takiego na żywo .

Tytuł: Re: TYLKO FARECLA!!!
PostNapisane: 8 maja 2009, 21:09 
Pierwsze kroki

katex napisał(a):
To, że doszło do koloru bazowego a nawet podkładu nie wymusza jeszcze malowania samochodu - często wystarczą zaprawki i wtedy przepolerowanie...

oczywiscie ze tak,ale nie na wszystkich kolorach.Na ciemnych kolorach uratujesz i nie bedzie sladu,ale o jasnych metalikach czy perlach mozesz zapomniec ze cos z tym zrobisz.

nox napisał(a):
Mogł byś się zaskoczyć efektami prac dobrego speca z odpowiednim środkiem i maszyną polerską jeżeli rysa sięga bazowego naprawdę można ładnie jeszcze wyprowadzić lakier oczywiście nie wróci on do stau fabrycznego ale takie żeczy wg mnie lepiej ratować polerką aniżeli lakierowaniem elementu .

mysle ze w kwestii lakiernictwa nic mnie nie zaskoczy ;),Za to moglbym ciebie zaskoczyc wiedza i umiejetnosciami w tym temacie ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1