BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 11 maja 2025, 05:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx]Zapytanie o warsztat lakierniczo-blacharski na slasku?
PostNapisane: 29 września 2009, 22:34 
Pierwsze kroki

Tak jak w temacie szukam lakiernika-blacharza, nie orientuje sie w kosztach z tad drugie moje pytanie czy okolo 2kzl wystarczy na polakierowanie calej e36? wdzieczny bede za wszelkie namiary, najlepiej by bylo gdyby blacharz nie bal sie poszerzyc nad koli( wiem ze wiaze sie to z dodatkowymi kosztami)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 21:15 
Pierwsze kroki

no wiesz wszystko zależy od tego jaki by to miał byc kolor
co do warsztatu ci nie pomogę nie moj teren

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 14:36 
Forumowicz

Moje BMW: E36,316i
Podbijam temat bo też poszukuje dobrego blacharza okolice Będzin, Sosnowiec,Dąbrowa Górnicza

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 20:37 
Forumowicz

jeśli w tym samym kolorze to jeszcze Ci zostanie bo taki zabieg nie powinien przekroczyć 2tys zł jeśli zmiana koloru to środki dojdą do lakierowania więc więcej roboty... Oczywiście znaleźć można barana co paprze lakiernikom renomę i zrobi ci to za tysiaka ale to juz totalna porażka.. Policz sobie 2-3 litry bazy po ok 160zł + bezbarwny po ok 80 za litr.. ok 700 zł materiał wyjdzie a gdzie przygotowanie .. Są też takie modele co polakierują pare elementów a resztę polerują i niby cały robił.. Ciężko doradzić i uniknąć przekrętów.. Idz do warsztatu zapytaj ile wyjdzie całość i jak palną cenę to pytaj na jakim materiale robią ..Pod żadnym pozorem nie wychyl się że się nie znasz bo Cię pojadą bez mydła..Niech ci pokarzą jakiś wózek zrobiony.. jeśli się nie znasz to lipa przyjacielu bo ja za daleko mam do ciebie by ogarnąć ten temat.. Pozdrowienia dla Gliwic

Nie dziękuj kliknij pomógł..

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 22:17 
Pierwsze kroki

emcio27, :mur: :szok: :znudzony:
Człowieku... nie chciał bym widzieć tego samochodu pomalowanego za 2 tyś. zł.
Jestem z okolic Mikołowa (woj. Śląskie) i jeśli szukasz profesjonalnego zakładu z wieloletnią praktyką w marce BMW i nie tylko, pracującego wyłącznie na materiałach wysokiej klasy, z personelem który zdobywał doświadczenie zawodowe w kraju i zagranicą i dysponuje certyfikatami szkoleń najnowszych technologii to odezwij się do mnie na priv.
Od razu zaznaczę że za 2 tyś. zł. za dużo nie pomalujesz.

Tytuł:
PostNapisane: 5 października 2009, 10:39 
Forumowicz

pepik11 napisał(a):
Człowieku... nie chciał bym widzieć tego samochodu pomalowanego za 2 tyś. zł.

czy auto za 2 tys czy za 7 tys malowane to jeden chu...j bo to i to ręka ludzka dotyka.. Auta fabrycznie nowe malują maszyny.. więc nie zależy nic od kasy tylko umiejętności lakiernika.. znam takich z i bez certyfikatów więc nie sugeruj się papierem bo papier wszystko przyjmie .. a człowiek tępy bez pojęcia,chęci ,talentu już nie .. :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2009, 12:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: VW
Kod silnika: tsi
koszt pomalowania jednego elementu to ok 300-350 zl,wiec za 2 tys. musialbys sie niezle naszukac zeby Ci dobrze auto pomalowali.Znam goscia,ktory bierze 400,a nawet 450 zl za element,z tym ze przed jego warsztatem stoja same zajebiaszce auta,glownie na niemieckich blachach w stylu porsche,m-ki jakies,s-klasy,bylo tez czerwone ferrari,widzialem tez jak lambo na lawecie do niego wiezli.

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2009, 14:38 
Forumowicz

luk3er napisał(a):
Znam goscia,ktory bierze 400,a nawet 450 zl za element,z tym ze przed jego warsztatem stoja same zajebiaszce auta,glownie na niemieckich blachach w stylu porsche,m-ki jakies,s-klasy,bylo tez czerwone ferrari,widzialem tez jak lambo na lawecie do niego wiezli.

A może to dziupla?? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2009, 16:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: VW
Kod silnika: tsi
emcio27 napisał(a):
A może to dziupla??

:rotfl: uwierz,ze nie ;) zerknij do linka.
http://www.perfectcar.pl/pl/galeria.php ... 4c221f6144

Bylem u nich,gdy miałem swoje auto do robienia.Nie skorzystalem,bo troche mnie cena calosci przestraszyla.Skorzystalem z usług innego zakładu,potem troche żalowalem,bo i tak koncowa cena wyszła podobnie :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2009, 19:26 
Forumowicz

taaa lukłem fotki,żaden raytas auta jak auta.. czy to maluch czy ferari trzeba robić z sercem ;) już nie jedną furmanke widziałem wartą więcej niz kowalski zarabia przez 20 lat i wiem jedno pod zderzakiem wszystko można ukryć :hyhy: Widziałem ostanio Palio weekend ,chopie luks malina ale jak zdjąłem błotnik i zderzak do malowania(porysowane gwoździem) to tragedia,dosłownie podłużnica pospawana na 4 boby i szpara ,że pies z budą by przebiegł ...Smierć w biały dzień

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1