mroova81 napisał(a):
Nikodem napisał(a):
LeSiO napisał(a):
Byla byla wczoraj na torunskiej od jakis 90 do 190. Audi wyskoczylo dlugosc auta do przodu a potem ku mojemu olbrzymiemu zdziwieniu wcale nie odjechalo.

Do konca trojki i jeszcze kawalek czworki jechalem swoim przednim zdezakiem na wysokosci jego tylnego.
Pozniej jak sie okazalo na swiatlach kierownik z prawie nietega mina powiedzial ze zapomnial przelaczyc na sport
Sami wiecie jak to jest, czesto sie zapomina

LeSiO co się dziwisz ja nie przyzwyczajony do automatu i faktycznie zapomniałem włączyć sporta
nawet sam o tym nie wiedziałem gdybyś nie zapytał to bym nie skojarzył
była też druga próba ze świateł gdzie gdyby nie LeSiO też bym zapomniał włączyć sporta o wynikach może powiedzieć sam LeSiO
dla mnie to debilizm skoro wciskam kick downa to oczekuje max osiągów z auta a nie włączać na tryb sport nie kręci się do końca obrotomierza ... puki co automaty są dla mnie za skomplikowane wole manual
bez sporta jedynie redukcja trwa dłużej, przy kick masz maks osiągów. Nie mniej jednak jeżeli nie potrafisz odjechać autu które jest 200 a może nawet 300kg cięższe, a ma 74KM mniej, to jednak jest coś nie halo. Może rozrząd był zmieniany bez blokad, to pierwszy i najpopularniejszy powód zaniku mocy w V-kach.
wczoraj się sprawdzałem na sporcie kręci się do lekko ponad 7000 obrotów bez do jakiś 6600 , co do rozrządu to sprawdzałem na vagu niby wartości się zgadzają i wczoraj porównywałem z innymi eskami , przepływomierz też pokazuje prawidłowe wartości zastawiające jest też dla mnie to , że LeSiO doszedł 190 a ja na liczniku miałem 210 a rozmiar opon zamiast 245/40/R18 mam 265/40/R19 i jak sprawdzałem wg GPSu przy 100 na liczniku mam 109 na GPSie
druga próba ze świateł wyglądała tak
ja ruszyłem a LeSiO Zapiszczał i został gdzieś z tyłu na światłach , z rozmowy powiedział że nie wiadomych przyczyn auto mu się zmuliło w co mu wierzę
by nie było tego audi nie lubię i za nie całe 6 miesięcy idzie w odstawkę