Oto mój nowy pojazd który właśnie sie produkuje :
http://www.szayowoz.fora.pl/rurowce,36/ ... p,899.html
mianowicie jest to rurak na podzespołach naszego poczciwego maluszka
robie go juz około tygodnia .. idzie powoli z powodu braku czasu ale dam rade,, wszystko robie sam wiec drogo mnie nie bedzie kosztował .
Dawca częsci to maluszek który był umnie wrodzinie od nowosci ,, najpierw jezdził nim mój ojciec a potem maluszek stał na wsi i czasem jezdziłem nim w weekendy niemajac jeszcze prawa jazdy

, troszke histori a teraz konkrety...
ruraka buduje z tego co mam usiebie czyli jakies tam rurki profile itd.
..na dzien dzisiejszy jest zrobiona rama i zawieszenie .. zostało mi tylko przyspawac górne czoło trzymania spreżyn i amortyzatorów.
galeria:
rama ruraka na dzien dzisiejszy :
A teraz cos o silniku ....
jakoż ze silnik był niedawno po kapitalce to teraz niezagladałem do srodka bo niebyło sesu.
Ma on około 30-35km
modyfikacje:
-wałek swiatek GT
-SPORTOWE USTAWIENIE WYPRZEDZENIA ZAPŁONU
-PRZEROBOINY GAZNIK
-GŁOWICA PLANOWANA 2MM
-POLOEROWANE KANAŁY WYLOTOWE
-OBROBIONA KOMORA SPALANIA
-DOPASOWANEN GRZYBKI ZAWOROWE
-LEKKIE KOŁO ZAMACHOWE
-MODYFIKACJA UKŁADU DOLOTOWEGO BY VAT
-SPORTOWY TŁUMIK WŁASNEJ KONSTRUKCJI
-SKORYGOWANE KANAŁY MIESZANKI .
-DOPASOWANIE KOLEKTORÓW DO GŁOWICY
- PRZEROBIONY UKŁAD CHŁODZENIA ( NARAZIE W TRAKCIE BUDOWY
( JAK SKONCZE TO OPISZE GO DOKŁADNIEJ )
A to bedzi zbiornik na płyn napedzający
Kolejne zdjecia z budowy bede wklejał nabieżąco ... mysle ze cos koło tygodnia i bedzie gotowy . pozdrawiam .
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Witam , własnie wróciłem z gararzu .. na dzien dzisiejszy zrobiłem sporo roboty a mianowicie :
- skonczyłem całą rame łacznie z całym zawieszeniem jeszcze tylko mocowania amorków i gyt bedzie ...
-złozyłem silniczek ... nowe uszczelki i te sprawy . jeszcze zostanie mi załozyc mojego weberka GT
OTO nowe fotki z dzisiejszego dnia :